Hade båten varit klar så hade vi åkt ut med en påse bullar..

Livet på båten går vidare på det nya året. Vi arbetar smått. Små arbeten som är kopplat med funktioner. Installering av tvättmaskin, gråtank, golvvärme uppe, handtag till dörrar och fönsterhakar till de öppningsbara ventilerna, el för att få ljus och diverse för att få igång dusch ombord. Det är många små moment, men minst lika viktiga.

En av dagarna hade vi inte hjärta att påbörja arbetet ombord, för solen sken från en knallblå himmel och vi var bara tvungna att ta tillvara på dagen. Det blev en promenad i närområdet.

När vi hade gått några steg så vände vi oss för att få en helbild på båten. Tjoppes kommentar var; -Det är inte klokt så ful båten är. Men detta är ju inte helt sant, båten är fin men överbyggnaden ser högst tråkig ut. Men nu räknar vi ner i veckor tills vi får riva den.

I synnerhet efter denna höst och vinter så ser övertäckningen rolig ut. Det är trossar, snören och tampar mest överallt. Taket är surrat, fendrarna är många och förtöjningarna är ännu fler. Som ett spindelnät där båten är den svarta änkan (har hon varit gift månne?) där hon sitter i mitten. Även mellan betongsuggorna och kajkanten går det linor med däck hängandes, det har bara passerat några dagar sedan senaste stormen. Och orsaken är som sagt det eviga blåsandet. Aldrig under vårt båtliv har vi varit med om så många och hårda stormar, inte undra på att det blir många snören att hålla reda på. Men det är varken vinden eller vattnet som är skadlig för båten, den är byggd för att klara nordsjön. Utan det är kajen som båten ligger vid, och så denna överbyggnad som ger båten ett enormt vindfång. Som värsta ladugårdsväggen reser den sig ur havet. Och som det har gungat.

Mitt på dagen, och solen orkar inte så högt upp på himlen. Men den värmer lite och så detta ljus, som bokstavligen knockar en. Hamnen ligger stilla, bara några enstaka fåglar hörs. På tal om fåglar så är Tjoppe osams med traktens fjäderfolk. Han köpte en säck solrosfrön till Andy och Andelina och Måzart och hans dam. Tillräckligt så även Håkan Kråkan skulle få lite. Och när fåglarna dyker upp så kommer Tjoppe ut och kastar solrosfröna till dem. Då sticker de iväg! Nästan demonstrativt så vänder de och drar när Tjoppe närmar sig med maten. Tjoppe förstår ingenting och nu står en säck med solrosfrön och väntar in fågel-hungern.

Våra steg tog oss till stranden, till stadens handikapp-bad.


När vi stod där och blickade ut över havet så sa vi att om vi hade haft båten klar nu, då hade man åkt ut denna vackra dag och lagt sig därute med en påse bullar och ett metspö.

Väl tillbaka vid båten så blev det dags för solnedgång, och den skämdes inte för sig heller.

Inne på båten blev det först en fika. Hemmagjord sockerkaka och kaffe. På nya året så har vi lovat oss att inte frossa lika mycket i fikabröd som föregående år. Sagt och gjort, vi åt inte upp hela kakan.

Därefter så arbetade Tjoppe med att installera tvättmaskinen. Helena röjde och stuvade på båten. Ordning och reda är ett måste på en båt. Dagens inköp blev en stång till duschdraperiet, nu kan vi snart ta en dusch ombord.

Stången väntar nu på att kapas, den är för lång för att kunna monteras. Och draperiet ska kapas på hälften och sys upp, för även det är för stort. Praktiskt nog får vi ut två draperier på detta sätt.

På något sätt så tar då dagen ändå slut.

I väntan på våren!

Tjoppe och Helena

3 reaktioner på ”Hade båten varit klar så hade vi åkt ut med en påse bullar..

  1. Hej, ja många rör blev det men jag lämnade faktiskt en rörkrök över på affären så det skulle bli något kvar till dig ler. Nu är det rörigt värre i maskinrummet, och än värre ska det bli. Inte konstigt att det känns fullt i huvudet ibland när man ska tänka till och få till alla funktioner. Som en jättestor Rubriks Kub.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s