Fix och trix

Dagen började med med lite födelsedagsfirande för Helenas yngsta dotter. Därefter tog vi oss ut genom dörren. Fortfarande kallt och blött ute, en rackarns tråkig helg vädermässigt. Men vi kände oss glada när vi först åkte förbi verkstan och hämtade lite verktyg och fernissade en sista gång på vår ekbit till nedgången till maskinrummet.

Ek är snyggt och tacksamt, lite hårt att såga i dock.

Väl nere på båten så konstaterade vi att grundfärgen från gårdagen inte riktigt torkat så då tog vi beslutet att Helena skulle börja med lilla toaletten och Tjoppe jobba vidare med maskinrummet. Klinkerplattor och fix inhandlade vi redan innan vinterns intåg så det var bara att sätta fart.

Pussel för fullvuxna? Helena lägger ut kakelplattor för glatta livet.

Så, nu är sista bitarna på plats. Nu kan vi börja blanda fix. Helena hämtar borren, vispen och Tjoppe som får hjälpa till att blanda. Men den rackarns borren fungerade inte så Tjoppe gick och bytte sladden som han visste krånglade. Den ville efter det fortfarande inte fungera. Konstigt!! Helena undrade då om sladden överhuvudtaget var kopplad i andra änden?!! -Oj då sa Tjoppe, den drog jag ju själv ur förut. Vilken blondin-varning sa han och såg smått generad ut.   -Skönt att få sällskap, tänkte Helena

– Hej hej, nu ska det fungera, har kopplat in strömmen, kom Tjoppe och sa och såg fortfarande lite full i skratt ut.

Tjoppe fixar med fixet..

Och Helena la ut klinkersplattorna..

Snyggt så här långt. Medan fixet torkade så passade hon på att gå ner till Tjoppe i maskinrummet och inspektera. Där höll han på med durken och isoleringen.

Snits och stilkommitén (dvs Tjoppe) arbetar koncentrerat.

När klockan sa att det var dags att åka hem så matade vi först fåglarna med lite bröd vi haft med oss hemifrån. Vilket kalas! Och oväsen!

Och väl hemma så firade vi födelsedagsbarnet med en kombi-smörgåstårta. Hälften lax och skaldjur och andra hälften ost och skinka. Vi åt och skålade och sjöng och spelade därefter ett parti TP. Födelsedagsbarnet vann dagen till ära.

Hoppiland!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s