Dundee was here!

Vi har fortsatt med vår uppdelning, Tjoppe förpassad till maskinrummet och Helena där hon hör hemma, på skithuset.

Här är en kille som inte är rädd att bli skitig. Tjoppe arbetade med skrovsidorna och durken på sidorna, och det börjar likna något. Det tar ju lite tid när han får hoppa upp på däck med jämna mellanrum för att såga till bitarna.

Tjoppe snickrar till både styrbord och babords sida på en och samma gång. Här ska bland annat batteripaketet ta plats.

Helena som lagt klinkers klart kunde börja fortsätta med kaklet.

Det här liknar inte alls något skitgöra trots att kaklingen äger plats på toaletten. Litet och trångt är utrymmet och tvärtemot Tjoppe som hoppade upp på däck så fick Helena hoppa ner för att skära till kakelplattor i rätt size. Medan vi arbetade på så lyssnade vi på radio, mycket trevligt, en del bra program och en del urusla. Man får ändra kanal ibland när det blir något alldeles för suspekt.

Sista väggen, det går snabbt på små ytor..

Schysst resultat, nu ska lite fog på plats bara..

Vi blev lite sugna när vi hunnit så här långt så vi drog till Pressbyrån och köpte varsin kopp te och delade på en bulle.

Solen hade tittat fram så vi satt på kajen medan Tjoppe delade bullen med brytkniven och vi njöt av stunden.

När vår fikastund var till ända så fortsatte Helena med att måla nedgången till maskinrummet. Nu torkar den i väntan på strykning nummer två.

Tjoppe hämtar mer material för att bygga nere i maskinrummet. Vi har en hel del uppe i taket för att slippa snava runt på allt på däck.

Vi satte så småningom punkt för kvällen och så åkte vi hem. Innan hemfärd så letade Tjoppe upp en plats för kniven vi skär isolering med, vi har en förmåga att slarva bort den fast den är så stor.

Crocodile Dundee was here! skrev vi till brevid kniven.

Ungefär som legenden ”Kilroy was here!” Man vet inte säkert den riktiga historien bakom kilroy och det finns till och med en organisation som sysslar med att forska om legenden kilroy.

Den vanligaste teorin är dock denna att under andra världskriget var James J.Kilroy fartygsinspektör vid varvet Fore River på den amerikanska ostkusten. Han ansvarade bland annat för att kontrollera alla nitare och hur många nithål de hade nitat i fartygsskrovet. För att undvika att någon oärlig nitare försökte blåsa varvet på pengar började James markera den sista niten för dagen på insidan av skrovet med den lilla bilden och texten ’Kilroy was here!’. Han använde en gul krita så att teckningen lätt kunde identifieras av nästa kontrollant. 

Under det andra världskriget fanns Kilroy överallt. När amerikanska stridsdykare tog sig i land på japanockuperade öar i Stilla Havet kunde de rapportera att Kilroy redan varit där – hans bild och hans glada utrop fanns målade på japanernas utrustning.

Under andra världskriget ritades bilden överallt där de allierades soldater drog fram.

Utmaningen blev att placera Kilroy på så unika platser som möjligt. Kilroys bild finns på undersidan av Triumfbågen i Paris, på brobalkar, i dammet på månen och på tusentals platser där turister rör sig.

(källa: Wikipedia)

Nu har ju varken Crocodile Dundee eller Kilroy varit på vår båt vad vi vet, inte ännu iallafall. Vi kanske skulle sätta oss ett eget bomärke någonstans i båten som någon i framtiden kan upptäcka. Om inte annat så har det funnits ett tidigare. När Helena rev i styrhytten hittade hon en fin bild nedtecknad på en kvinna som måste ha blivit till av en kärlekskrank sjöman på vår skuta för länge sedan. (bilden finns tidigare i bloggen för den som orkar söka).

Alldeles möra i kroppen och med värkande knän åkte vi hem och åt lite gott, pasta med god gorgonzolasås. Med lite god natts sömn så kommer vi vara på hugget till morgondagen.

På de sju haven!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s