Sista lugna dagen – sen drar det igång!

Det blev lite osäkert på vilken dag skutan skulle upp på land, vi fick indikationer om att det kunde ske på lördagen. Så vi gick lite i väntans tider men framåt eftermiddagen så fick vi veta att det inte blev av. Den fiskebåten som är uppe på slipen fortfarande är ännu inte riktigt klar och den ska sjösättas som det ser ut på söndagen. Både på gott och ont kunde vi känna, fördelen är att om vår båt kommer upp på slipen skaplig tid på dagen så blir det inte så sent. Hela båten måste direkt högtrycktvättas när den kommer upp, innan smutsen fastnat. Och med stor båt så tar det lång tid.

Istället tog vi några timmar åt att städa i vår verkstad. Speciellt den delen där vi har allt med båttema. Tågvirke, flytvästar, lanternor  etc sorterades. En del kommer till användning redan i höst och dessa saker har vi nu lätt tillgängliga och ordning på.

Våra flytvästar staplades snyggt, många är dom.

Ventiler, marina luckor, lanternor etc sorterades.

Radarn som vi inte vet om den fungerar åker till tippen. När båten sjönk så var det det enda som stack upp ur Nissan, men den fick ändå en hel del vatten över sig av vågskvalpet. Den är ju inte senaste modell så vi skaffar ny när den dagen kommer.

Nöjda åkte vi sen hem och avnjöt en mycket god fläskgryta med tomater och couscous med en trevlig spanjor till vid namn Rioja. Gick och la oss efter en bra film på tv för att vara laddade inför morgondagen.

Söndagen så hoppas vi båten kommer upp på slipen. Då drar det igång med hårt arbete i många veckor. Vi ska försöka vara flitiga med kameran, på vårt fortskridande arbete. Men förutom denna galna tid framför oss ska vi ändå försöka hinna av lite god mat och umgänge på kvällarna. Och liten galenskap i största allmänhet.

Kasta loss!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s