Fira bygget

Nu känner vi oss riktigt nöjda. Nockplåten är på plats så taket och överbyggnaden är helt och hållet klar nu.

Vi har även oljat in masoniten för att den ska stå emot väta.

Och inne i båten håller vi nu på att fixa till det med el så vi kan ha lyse ordentligt på båten samt att vi ska ner med en pump till i maskinrummet. Vi kommer både ha hängslen och livrem på oss vad det gäller säkerhet där en pump går på 220 som idag och den andra på 380. Och till detta har vi också kopplat larm så om strömmen går så larmar våra mobiler,

Vi har även stärkt upp takstolarna med krafliga spännband som vi fäst i spanten. Det är ett robust bygge och vi har redan haft en storm så vi har fått prova på hållbarheten. Nu kan inte taket flyga av ens om Gudrun kommer och skulle vinden ta med sig taket så ska den få med sig hela båten också (som väger 80 ton). Så om någon ser en fisketrålare komma flygandes över slottbron i Halmstad en dag så kan ni ringa oss (och nyheterna).

När vi kommit så här långt så tyckte vi det var dags att fira lite. Helena överraskade Tjoppe med en annorlunda bag-in-box. Ett gott italienskt vin som ser ut som en tunna. Raccalto som vi ger fyra takplåtar. (Om någon undrar hur man kommer över detta vin så går den att beställa på Systembolaget, en riktigt bra present och den kostar dryga tvåhundringen.)

Och till italienskt vin så blev det italiensk mat såklart. Tortellini med skinka och grönsaker i krämig ostsås och en god vinegrettesallad till. Och detta inmundigades på rödrutig duk och tända ljus.

Slå vakt!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s