Tjoppe hänger löst

På söndagen hade vi ett sjujädrans väder och det gick inte att arbeta nämvärt med utsidan. Men vi städade lite på båten och småplockade med vad som gick. Sen valde vi att ha trevligt med vår båt. Varför inte grilla på däck?!

Riktigt mysigt och man fick känslan av hajk och lägereld. Garanterat myggfritt!

På måndagen var vädret betydligt bättre och då fixade vi till det sista på taket (så när som på plåten till nocken) och så skruvade vi utsidan lite bättre. Vi använde gungan och Tjoppe var den som fick hänga löst medan Helena jobbade från insidan.

Fiskarna i Nissan har fått  järnberikad kost dessa dagar. En hel del skruv åkte av misstag ner i plurret.

Visst är det vackert även så här års.

Vi åkte hem när det mörknade och vi lagade till en het chili con carne med mycket lök och paprika. Detta är en rätt som kan vara väldigt tråkig och intetsägande men den kan också vara så otroligt god och smakrik; tomater, paprika, gullök, vitlök, chili, en sked mango chutney och kryddor. Köttfärs och bönor så klart. Het, men inte för het så smakerna försvinner. Bra mat efter en dag ute i blåsten.

Trevlig spis hälsar redar-paret!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s