Plåta plåt

För er blogg-läsare så kan det inte vara det roligaste, att titta på en massa bilder med plåtmotiv. Men glädjande nog är vi i slutspurten på takläggningen. Vi har haft en mindre blåsig dag på båten och vi har lagt nästan hela utsidan. Vi trodde den skulle bli svårare att lägga utsidan då det inte finns någon kaj att stå på. Men det visade sig vara tvärtom.

Dels så kände Tjoppe att det är lättare att hoppa runt på taket på den sidan där det är vatten nedanför. Ett eventuellt fall blir betydligt mjukare (fast blötare). Och sen för att Helena fortfarande skulle kunna stå och hålla i plåten så borrade vi ett hål i varje plåt som vi fäste ett snöre i. Sen höll Helena i snöret och hon skickade upp plåten till Tjoppe. Och tills dess att Tjoppe fått dit ett par skruvar så kunde inte plåten glida ner i Nissan och den låg snyggt på plats.

Teamwork!

Mera bilder..

Vi har en presenning under plåten för skydd mot kondens. Och den levde lite sitt egna liv så vi behövde vara två på taket ibland. Man sitter ganska högt där uppe på kanten, inget för höjdrädda.

Nu tror vi att vi blir klara med taket om vi får en dag till på oss. Vi är väldigt nöjda så här långt och vi har haft en dag där allt flutit på perfekt. Nöjda åkte vi hem ganska tidigt och hade en skön fredagkväll med lax på menyn.

Skepp och hoj!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s