Pankis

Vi har haft en riktigt blåsig dag vid båten. Det brukar inte vara några problem alls. Men just denna dagen började vi lägga tak. Med betydligt större försiktighet och koncentration började vi skruva fast takplåten.

Det mesta av sidorna är täckta nu och vi fortsätter med det efter det vi lagt taket. Det lovas regn i mängder så vi vill bygga in oss så fort som möjligt.

Vi höll på tills det mörknade och lite till. Det gäller att hålla hårt i plåtarna i blåsten.

Fem plåtar är på plats så här långt. Vi fortsätter så fort vi ätit gott och sovit ut. Det blir intressant att lägga utsidan, där Helena inte har någon kaj att stå på för att hålla i plåten (det finns visst någon snubbe som kan stå på vatten, kanske skulle ringa honom). Vi har väldigt kul när vi håller på, tillsammans funderar vi ut hur vi på bästa sätt gör nästkommande moment.

Efter en fysiskt aktiv dag (vi hade burit virke tidigare på dagen också) så måste man grunda med bra mat. Vi kokade ärtsoppa dagen till ära. (Det var torsdag).

Ärtsoppa är busenkelt och jättegott.

Färdiga soppan, rikligt med timjan och senap till. Rykande het.

Och visst måste man avsluta med lite "pankis". Pannkaka med hallongrädde. Nu har vi grundat för en lång dag vid båten.

-Mmmmm, får man ta lite mer frågar Tjoppe

För övrigt så har vi ett trevligt gammalt pannkaksminne som vi delar. Vi brukade på högstadietiden sitta tillsammans länge i matbespisningen i skolan och prata och umgås. Vi blev något av mat-tanternas favoriter, vi petade inte i maten (då heller) och vi uppskattade att sitta länge. En gång när alla ätit och gått (det var för dagen ingen favoriträtt som serverades) så blev vi ensamma kvar i matsalen. Och då kom mat-tanterna ut med pannkakor till oss och vi åt tills vi storknade. Tala om VIP.

Styv kuling!

Tjoppe och Helena

En reaktion på ”Pankis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s