La Rochelle – Royan

Efter närmare sexton timmar nådde vi hamnen i Royan. Vi hade en underbar dag på havet där vi först gick förbi Fort Boyard. En märklig känsla att se detta fort som man beskådat så många gånger på tv. Och här såg vi det livs levande. Vi slogs utav att fortet var mycket mindre i verkligheten än vad vi uppfattat på tv.
Vi var här!
Vi letade efter Gunde….
Men så litet fortet var…vi trodde det var större i verkligheten, var Tjoppes kommentar…
 Restricted area, man fick inte gå innanför de gula bojarna…
 
Efter vår lilla omväg förbi fortet som kostade oss en fyra timmar i runda slängar. Så fick vi en fin segling. Men den varade bara i en timme. Därefter dog vinden och den lilla som var hade vi rakt i näbben. Så vi gick för motor och stöttade med segel. Lite kryss men i övrigt en hel perfekt dag på havet. Vi hade närmare trettio grader i luften vilket gjorde havsluften sval och skön även om man fick se till att skydda sig från solens värsta strålar.
 
När vi kom in i floden som leder ner till Bordeaux, där staden Royan ligger så fick vi motström med dryga två knop. Så sista timmarna blev lite sega. Vi la till i mörker då solen trillat nedanför horisonten. Men vilken solnedgång. Man kan inget annat än bli totalt hänförd inför naturens vackra skådespel.
Vilken solnedgång…
 Mer vacker himmel…
 Och i lite svart-vitt…
 När solen trillat ner bakom horisonten så hade vi ett vackert månsken att glädjas oss åt…
 
Det skulle kunnas beskrivas och berättas så mycket om en dag på havet som varat så många timmar. Men vi ber att få återkomma. För nu är klockan mitt i natten och vi är rätt trötta. Men lyckliga.
Dagens AIS-spår. Lite krokigt, den faktiska seglingen blev 65 distans.
 
Tack underbara värld för allt du bjuder oss på. Och godnatt, nu ska vi sova ut efter all frisk luft och sol som vi fått.
 
Skepp o Hoj!

2 reaktioner på ”La Rochelle – Royan

  1. Härliga bilder Helena! Och snygga flätor. Pippi Långstrump hade säkert gillat dem. Som vanligt berättar Du trevligt o lättsamt. Man lär sig alltid något. Här hemma i "Svedala" saknar vi värmen. Det blåser ständigt, men blåsten är väl inte Er fiende. snarare tvärtom, fast måttligt är bäst. Jag hänger med Er, fast det har blivit en viss eftersläpning.Jag önskar Er en fortsatt trevlig resa!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s