Midsommardagen

Ja bröllopet gick av stapeln på självaste midsommarafton. Det var inte ett öga torrt när brudparet gav varandra sina kärlekslöften. Solen sken och vi satt i en vacker trädgård med utsikt över sjön. Efteråt blev det champagne och sedvanlig middag med fantastisk mat, trevliga tal och vackra musikutföranden. Först klockan tre på natten bröt vi upp och gick till vårt hotell. En promenad på bortåt en timme. Så det blev sent i säng.
 
Midsommardagen blev därför lite avlagen som ni förstår. Men vi samlades ett gäng intill vattnet. För att bada, leka och grilla lite. Det pågick festligheter i Zug denna dagen och vi bjöds därför på en flyguppvisning. Och därefter gick vi in till city och tittade på all aktivitet. Människor och matstånd i vartenda hörn. Men så tog tröttheten vid. Vi tog oss till hotellet och somnade klockan nio på kvällen. Vi var rejält knockade av helgens tredagars festligheter. Det måste vara åldern….?!
 
Vi var ett gäng på 25 personer som samlades för en slappardag intill sjön. Något avslagna var alla utom ungdomarna som badade och spelade beach-vollyboll…
 Helena däckade i gräset…en son småretas med att kittla henne med ett grässtrå….
 Fantastisk flyguppvisning…
Vi promenerade bort till stadens festligheter och tittade lite. Därefter gick vi tillbaka till hotellet och den sköna sängen som gav oss sömn och vila efter en hård helg…
 
Nu har vi pussat alla farväl och nu ska idag vi ta oss tillbaka till Wilma. Från tågbolaget har vi fått svar att vi får tillbaka 50 procent på just den tågstreckan där vårt tåg blev ståendes. Tåget blev ju helt inställt. Ja det känns ju gott att få tillbaka dryga tusenlappen. Det finns många andra hål att stoppa pengarna i. Vad sägs om en GB-glass här i Schweiz. Ja en sisådär 35-40 kronor får man betala för en glass, beroende på sort. Men vi slog till på den billigaste isglassen och den kostade BARA 25 kronor. Gott var det i den stekheta sommarluften. 
 
Vi tackar för en underbar tid i Schweiz, tack till familj och vänner och all lycka till det vackra brudparet. Nu drar de på bröllopsresa till Bali. Själva ska vi försöka korsa Biscaya. Bara vi hittar Wilma först….
 
Skepp o Hoj!

4 reaktioner på ”Midsommardagen

 1. Hej Helena o Tjoppe!
  vilken fantastisk Midsommar Ni har upplevt. Med bröllop o allt trevligt. Och att Du har fått träffa Din son, som Du inte har gjort på länge.
  Tack för Dina fantastiskt fina bilder. Jag gillar också Tjoppes gröna byxor. Jag önskar er en lyckosam resa tillbaka till Wilma. Sedan fortsätter väl äventyret.

  Gilla

 2. Hej Helena!
  Så väl att Ni har kommit välbehållna "hem" som Du uttrycker Dig. Och du kom i tid för att rädda Dina växter från torkdöden. Petunior är som vissa människor-törstiga. Ja, det är trevligt o följa med på Er blogg. Jag tänker ofta "Undrar var Helena o Tjoppe är nu". Idag for min son, Martin och hans familj till Spanien. 7 dagar. Till någon plats eller landsända som heter Almeria. Spännande för den lille Melvin att flyga. Ha det bra!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s