Zug

Så här ser det ut en liten bit från vårt hotell…
 
Sedan vi kom fram till Zug i Schweiz så har vi nog inte råkat ut för fler fadäser. Senapsfarans väg över de Dijonska slätterna har övergått till blånande berg, mysiga insjöar och vackra byar. Vänner och familj har förenats. Ja delar av dem. Men att få träffa en son efter åtta månader värmer ända innefrån hjärteroten.
 
Ett av fyra barn har mamma fått krama….älskad son som ska fira sin kusin som gifter sig…
 
Vi har samlats för att närvara och fira ett kärlekspar i deras giftemål med varandra. Och vi kan glädjande berätta att båda har sagt ja. Under torsdagen så mötte vi upp bröllopsparet utanför rådhuset, där de formellt blivit gifta efter diverse pappersexercis. Solen har skinit över oss alla med temperaturer kring trettiostrecket. Risgryn har kastats över paret. Vi har skålat i bubblor och vi har ätit gott på en restaurang. Och framåt midnatt så drog vi alla till sjön och tog oss ett nattbad. Ja alla kanske inte är med sanningen överensstämmande. Men de flesta njöt av den varma insjöns svalkande droppar.
Här tog vi ett nattligt bad…
 På väg att möta upp utanför Rådhuset…
 …men vi blev lite törstiga i värmen så vi slank in på en öl längs med vägen….
 Gaah…den satt fint!…
…vi fann en vän i parken…de hade en massa exotiska fåglar, som ett allmänt gratiszoo mitt i stan…(ja den är riktig och livs levande)
 Vackra husfasader…
 …flera vackra hus…
 Och vackra statyer…
 …Men HUR I HELSKOTTA är karln klädd??? Något för vår kapten att ta efter kanske???
…nä han kör den här stilen istället!
 
En nattlig promenad tillbaka till hotellet, vi två och sonen. För att idag, fredag och tillika midsommarafton vara med om själva bröllopscermonin. Idag blir det fotografering. Det blir giftemål ute i det gröna och efter det väntar en bröllopsmiddag för oss alla. Idag klär vi oss vackra enligt klädkod. Och kanske hinner vi med att se något mer av denna vackra plats på jorden. För det är makalöst vackert. Landet är välordnat och alla är otroligt hjälpsamma och lätta att kommunicera med. Här väljer man liksom språk och de anpassar sig. Ja svenska fungerar ju inte som regel. Men välj tyska, franska, italienska eller engelska. Schweizarna är otroligt språkkunniga. Vi är lite avundsjuka, att de i skolan lär sig så många olika språk. Något vi tycker Sverige skulle ta efter lite mer.
 
Om det finns något negativt så är det väl att prisläget på allt ligger väldigt högt. Särskilt för oss som gnider segelbåt längs med Atlantkusten och numera njuter av humana restaurang- och matpriser. Men vi har ju förmånen att bli bortskämda med all generositet som värdparet bjuder oss på. Vi är glada att vi fått äran och inbjudan att komma hit.
 
Nä nu måste vi nog sätta fart så vi får se lite mer från det vackra Zug. På återseende. Och glad midsommar på er!
 
Skepp o Hoj!

3 reaktioner på ”Zug

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s