Redo att lämna Bortre Lorienten

Status med Wilma är att hon är tät nu, frostpluggen sitter på plats och vi har provkört motorn. Och därmed börjar vi känna oss klara för avfärd. Vi planerar att lämna ”Bortre Lorienten” i morgon torsdag, för att ta oss till en liten ö som heter Houat. Där tänkte vi slänga i vårt ankare och ligga och guppa en natt i det fria.
 
Därefter, på fredag så har vi planen att gå till en hamn i höjd med Nantes, men utanför vid kusten, som heter Pornichet.
 
Så nu håller vi på att fylla vatten, bunkra lite mer mat, fylla det nu hela kylsystemet med glykol, tvätta en tvätt (som vi gör för hand ombord), stuva, och betala för oss i hamnen.
 
Ikväll är vi bortbjudna på en afrikansk afton så vi behöver inte tänka på att laga mat. Det ska bli trevligt och spännande.
 
Norrmannens båt är också fixad. Han har en ny laddare och i stort sätt nytt laddsystem från både motor, generator och landström. Väldigt sinnrikt gjort enligt kkonstruktören Kapten Betong.
 
Ja allt löser sig och idag skiner även solen och vi har en si så där en tjugofem grader. Kan knappast vara bättre.
Planerad rutt de närmaste dagarna. Ön Houat lär vara vacker och mycket lämplig för ankring (ringen).
 
Ja vi återkommer säkerligen något mer innan avfärd.
 
Skepp o Hoj!
 
 

2 reaktioner på ”Redo att lämna Bortre Lorienten

    • Så sant…vi håller med föregående talare (smile) Idag kastar vi loss och håller tummarna för att frostpluggen sitter kvar. Konstigt att man skulle få problem med frostplugg här i den 25 gradiga värmen. Kram

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s