Vackra Lesconil

 Efter ett par dagar i Lesconil, den vackra lilla fiskebyn, så har vi nu väntat in det lilla blåsvädret som drog förbi med sydostliga vindar. Nu har vi återigen nordvästliga vindar, lagom seglingsvindar och en bedårande sol och blå himmel. Kvicksilvret kommer röra sig mellan 20-25 grader de närmaste dagarna. Så vi lämnar strax Lesconil och seglar vidare. Mot ön Ile de Groix som ligger 35 sjömil längre in i Biscaya. Vi kommer försöka ankra en del nu och internetuppkopplingen kommer därför att vara sporadisk närmaste veckan. Men ni kan ju följa oss på marinetraffic.com där ni ser Wilmas rörelser på de sju haven (länk finns via bloggen).

Vi passade på att promenera en hel del i Lesconil. Och så hann vi med invigningen på den veckolånga festivalen som går av stapeln här. Vi har väl inte hängt med för fullt kring detta event, men det verkar som alla fiskebyarna slår sig ihop i en gemensam festival. Underhållning och marknadsstånd överallt. Lokala produkter och en hel del bjudmat. Vad sägs om gratis pinfärska ostron med fransk äppelcider till…helt gratis! (ostron här är väl som potatis hemma, en basvara)

 Vi är tre svenskbåtar som ligger i Lesconils gästhamn…vackert med tre blå-gula flaggor sida vid sida.

Vi har även passat på att fixa ett nytt fall på Wilma. Inte det som kalvade av trissan senast, då kapten blev tvungen att klättra upp. Utan vi har fixat ett nytt där vi fäst ett block som går från masten i höjd med det inre förstaget. (läses för-staget…inte första-get, även om Tjoppes barn brukar kalla honom för det ibland…get). Nu kommer vi använda detta fall när vi ska hissa och sänka lilljollen i och ur vattnet. Och samtidigt så fick vi till en egen hissanordning för en eventuell MOB-situation (MOB=Man över bord). Skulle kapten trilla i havet så är han rätt tung för Helena att lyckas få upp. Men med detta fall så blir hon stark och kan dessutom ta hjälp av ankarvinschen ifall det skulle behövas. Vi kommer vid tillfälle att träna lite mer man-över-bord-situationer. Men vi vill ha lite varmare i vattnet först. Men nu har vi inte tänkt att trilla i havet. Vi bär alltid flytväst och vi hakar i säkerhetslinor så fort havet är lite småstökigt. Allt för att livet ska vara tryggt såväl för oss som för er.

Som sagt, snart kastar vi loss. Men vi bjuder på några vackra bilder från Lesconil. Ett mysigt ställe som vi varmt kan rekommendera. Det är otroligt vackert här. Och människor är mycket vänliga.

 

Skepp o Hoj!

 

 

2 reaktioner på ”Vackra Lesconil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s