Det kom ett brev

Ombord så skrivs det lite på annat, så bloggen har intagit viloläge ett tag. Men nu ska det börja hända lite igen.
 
Vi springer runt här i Camaret, och gör väl det vi brukar. Vi upptäcker omgivningarna, vi sköter praktiska saker såsom bunkring av mat och vatten. Och vi meckar och förbättrar. Vi börjar så sakteliga titta på att segla vidare. Vädret vill vi har lite mer stabilt och våra svenska seglarvänner vi inväntar tuffar på och de är nu bara ett par hamnar efter oss. Heja heja =).
 
Det är verkligen roligt när vi får brev och saker skickade till oss. Helenas vän och föredetta kollega skickade tomatfrön. Sorten bär det lämpliga namnet Vilma-tomat. Eller Wilma-tomat som vi säger här ombord på skutan.
 
Tack underbara Susanne för fröna. Puss puss!
 
Nu kan man inte bara skicka något till oss sådär utan vidare. Man måste ju veta vart vi befinner oss, och få en adress. Och så gäller det att vi ligger i aktuell hamn tillräckligt länge för att vi ska hinna få posten.
 
Helenas chili, här ska det bli chilifrukt vad det lider.
Till höger i bild så har vi petunia på tillväxt.
 
Helena plockade frön från den petuniaampeln som vi fick av vännen Stellan innan vi lämnade Halmstad för snart ett år sedan. Den blommade så fint och till slut när hösten och kylan kom så räddade hon frön från den.
 
Till detta så pågår projekt St Paulia ombord, där vi fått blad av vännen och tillika varvsnissan Christina. De håller nu på att växa till sig i en kruka. Det har tagit sin tid innan den ville rota sig och St Paulian är inte alltför stor ännu. Men det kommer. Tyvärr har vi ingen bild på den men det slänger vi upp vid tillfälle.
 
Ja men vad hände nu, vår båtblogg blev temporärt en blomsterblogg. Men vi kastar in något annat marint;
På en husvägg här i Camaret-sur-Mer. Ser inte båten ut lite som Wilma så säg??
 På en annan vägg pryds denna konst. Det är loggan till La biscuiterie de Camaret. Kakfabriken där det finns förutom kakor en massa annat trevligt såsom porslin, inhemsk öl och cider, choklad och tvålar. Medmera bör tilläggas.
Vi köpte två flaskor öl av lokal sort. Den ska vi prova med stor andakt vid tillfälle.
Vattentornet här i Camaret.
 
Väggkonst är rätt vanligt i Frankrike som ni märker…och landet är ju kända för att ha många konstnärer. Inte sällan ser man ett gäng personer sitta på kajkanten eller bryggan med ett block i handen och teckna. Det ser så trevligt ut. 
 
Ja. Som plåster på såren för två dagar med uteblivet blogginlägg så kommer vi kompensera er med en film inom kort. Så håll utkik…när den är redigerad så slänger vi upp den.
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 
 

2 reaktioner på ”Det kom ett brev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s