En tvättäkta Vagabond

Pyssliga dagar råder i Camaret. Vädret har varit lite mer ostadigt, lite moln och en 14-15 grader bara. Ja..man blir fort bortskämd med sol och över tjugo plusgrader. Förutom vårt eget pyssel på Wilma så har vi hjälpt vår norska vän. Idag bytte vi Windexen i masttoppen hans. Och Tjoppe har kollat upp lite kring elektroniken ombord på hans skuta. I ett vanligt liv så är det svårt att hinna vara behjälplig för sin omgivning. Men med all tid i världen så är det självklart att man stöttar varandra i mån av tid och möjlighet. Tillsammans är man starkare. 
Först måste vi visa Kaptens lösning gällande hatten hans. När det blåser så vill den gärna fara iväg i vinden, vindfånget blir rätt så rejält då brättet är generöst tilltaget. Så kapten fixade till ett litet snyggt snöre som han kan dra åt. Och nu ser Kapten ut som en tvättäkta Vagabond. Och kapten är förälskad i sin hatt…undrar hur den ser ut om tjugo år eller så. Den kan bara bli snyggare av tidens tand.
 
En vagabond är en person med en vandrande livsstil…vi tror kapten kvalar in under begreppet.
 
Även Helena har löst lite vardagsbekymmer med snöre, men betydligt osexigare än Kaptens Vagabond-hatt. Hennes lösning bestod i ett inköp av senilsnören till glasögonen. Så medan Kapten uppfattas som yngre så är det pensionärsvarning på Helena. Men skönt är det att inte tappa brillorna i havet…
Helena med senilsnöre. Vi fixar med norrmannens nya Windex som ska bytas ut. En Windex är en vindpil så man ser från vilken riktning det blåser när man är ute och seglar.
En apa i masttoppen. Gubbarna hissade lätt upp Helena så hon kunde byta ut vindpilen.
Norrmannen på bryggan, Tjoppe på däckstaket och hunden på skarndäck. Så små de ser ut. Helena tog några foton däruppifrån.
 
 
Med uppdraget avklarat så gick vi tillbaka till Wilma och fortsatte med våra egna beting. Lycka är att få gå och strosa runt ombord och plocka och göra förbättringar. Vi blir aldrig sysslolösa och det tar tid att inte stressa. Vi måste ju hinna fika mellan varven. Knappt hinner vi börja dagen förrän den är slut.
 
Skepp o Hoj!
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s