Sommaren är här!

Åhhh…vi vill plocka hit alla vi känner. Det är så svårt att förmedla våra upplevelser över nätet. Man måste på något sätt uppleva. Vädret idag, 20 grader och idel sol sedan vi vaknade av solkatterna i hyttstaket. Vi har lapat sol på däck, gått en promenad. Kapten har pratat med en gammal barndomskamrat i telefon en lång stund vilket var hur skoj som helst. Många år att täcka då de inte setts på länge. Kapten har fernissat.
 
Camaret har visat sig från finaste sidan, så vackert väder och vi strosade mellan de gamla husen och vid ett av minitorgen så slog vi oss ner med ett glas vitt vin och njöt av den tidiga kvällen. Därefter hem för lite middag.
-Hallå Pappa! Tjoppe kollar läget där hemma.
 Mannen och kyrkan. Två gamla stötar…
 Det finns små gulliga torg var stans i Camaret, detta vackra hus stod i blom bokstavligen.
 Vid ett annat litet torg så fann vi under sena fredagseftermiddagen ett litet café/bar. Ett glas vitt vin fick fira in helgen. Nu är det länge sedan vi lämnade café/bar/restaurang Wilma för att testa något annat. Men nu när solen sken och vinden stod stilla så kändes det rätt. Vi njöt länge innan vi styrde stegen tillbaka..
 Kaptens projekt. Slipa och fernissa däckslådan…
 Och ramen runt sittbrunnen är färdigfernissad med fyra lager.
 
Trevlig helg allihopa. Glöm inte fånga det lilla vackra mitt i allt det stora. Glöm inte sätta saker i rätt prioritet, drunkna inte i arbete och försörjning och bilköer eller vad du nu har i ditt ekorrhjul. Titta lite ut på sidan och se blommor, sol, djur och andra människor. Bjud på ett leende. Ge tid till att lyssna och förstå andra. Det låter så lätt. Men sannerligen så är det rätt knepigt att i alla lägen räcka till. Vi behöver påminna oss. För vi är här en rätt kort tid och människan är enormt duktig på att njuta av stunden. I alla tider har vi dansat, älskat och njutit oavsett om det varit krig, död och elände runt omkring. Läget måste inte vara optimalt. Människan kan. Människan är fantastisk.  (nej vi har inte blivit djupt religösa, men känner en enorm tacksamhet för livet och det vi får uppleva)
 
Skepp o Hoj!

2 reaktioner på ”Sommaren är här!

  1. Att gilla att leva är för många en omöjlig uppgift men för en del kan livet bli underbart. Hoppas att era livserfarenheter smittar av sig till barn och barnbarn så att dom förstår att njuta av livet och att ge kärlek och ömhet till sina nära och kära.Kram FELIX

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s