Knappen som försvann

Vi har lite varannandagsväder här. Igår vaknade vi till ett regn som aldrig ville ge sig. Det var så grått ute att vårfåglarna på snudd började knapra lyckopiller. Och det blir genast svårare att göra allt det där man tänkt sig. Det mesta av alla roliga-att-göra sakerna är ju utomhusaktiviteter. Äta brunch i sittbrunnen, eftermiddagsfika på däck, läsa en bok i hängmattan, äta middag i solnedgången…

Nu fick vi tänka till…

Kapten började med att laga värmesystemet. Ja vi har haft en liten mikroskopisk läcka som vi inte lyckats lokalisera. Varpå vattennivån till slut sjunkig för lågt i systemet, och pumpen därför inte kunnat pumpa runt något vatten. Med den följden att elementen blivit kalla. (Ja vi har lite värme på, en regnig dag i Frankrike i mars månad bjuder inte på mycket varmare väder än si så där 11-13 grader.) Nu hade Kapten lokaliserat läckan, han tätade den och fyllde på med nytt vatten…och vips så hade vi go värme på elementen igen.

———

 Spaniens flagga
 Portugals flagga

Pimpsten å sin sida, tog fram symaskinen och började tillverka de två nästkommande gästflaggorna. Spanien och Portugal. Har någon tittat närmare på dessa flaggor någon gång??? Ja alltså, båda innehåller någon form av sköld eller stadsvapen, fylld med små, små detaljer. Den ena flaggan har i sitt emblem fyra rutor. Första rutan innehåller ett gult hus med torn och tinnar samt blå fönster och en blå dörr. Den andra innehåller en rosa drake med kungakrona och röd tunga. Den tredje är en närbild på en randig pyjamas. Och den sista föreställer kedjelänkar i ett avanserat mönster med en grön boll i mitten.

 Kolla, kolla, kolla…stadsvapnet som sitter i Spaniens flagga…

Och som inte det vore nog. Två pelare av sten på vardera sida av emblemet. Som konstigt nog lyckas stå rakt upp fast de står i vattnet och de hålls bara fast i ett var sitt litet rött sidenband med texten;

PLVS VLTRA

Var de fulla på konstruktionsavdelningen månne?

Nu målar Pimpsten gästflaggorna själv (utom den Belgiska och Franska som vi fått i present av våra kära vänner ”fransyskorna” som av någon outgrundlig orsak valt att flytta till kalla Norge och leva på torkad fisk, lax och brunost).

Ni kan ju tänka er vilket pill det blir att måla dessa emblem på flaggorna. Tidsskillnaden mellan att måla tillexempel en dansk flagga (man behöver bara måla det röda) och en spansk, skiljer sig ju minst två arbetsdagar. Troligvis så ledsnade dansken på att göra sin flagga avancerad och de drog snart iväg för att knäcka en Tuborg istället.

I skrivande stund så är Pimpstens flaggor ännu bara fållade, i övrigt vita (då dessa görs av IKEAs billigaste lakanstyg). Men snart är tanken att plocka fram färgburkarna…Gaaah! Vilket projekt. God vän tänker säkert att man kan ju hoppa över dessa små detaljer i flaggan.  Men en flagga är ett lands nationalsymbol som man ska visa respekt och vördnad inför.(Helenas pappa var militär så saken kommer inte på fråga) Punkt.

 Spanska och Portugiska flaggan i nuläget..den ena flaggan ser rätt lustig ut på bilden har Pimpsten noterat. Men den är rak och rektangulär…tyget har lyft sig lite så det ser ut som sömmerskan suttit smådragen vid symaskinen.

Regnet skvalade ännu när vi hade pysslat klart på varsitt håll. Så vi drog ett par parti Yatzy och åt lite lunch. Därefter bestämde vi oss för gå iväg och tvätta kläder, nu när vi hade tvättmedel och allt. När vi kom dit så fanns ingen annan där, tack och lov. Ja nu är vi inte folkskygga, men det blir lite socialt stelt i franska tvättstugor då ingen hittills har behärskat engelska av dem vi sprungit på. Vi delade upp tvätten i de mindre maskinerna, en mörk, en vit och en röd tvätt. Därefter gick Kapten fram och skulle välja maskin och stoppa i mynt för att de skulle hoppa igång. Vi hade märkt att i maskin 3, så låg det redan tvättmedel i facket….konstigt…hade förre man aldrig fått i gång den…?

Sidospår; Kapten brukar laga saker vart än han går. Även andras saker…om det råkar trilla framför hans egen väg. Ja han skulle nog inte laga en offentlig toalett på T-centralen i Stockholm. Men ett otal läckande toaletter och stopp i duschar har blivit fixade av Kapten på de hotell vi bott på genom åren. Han brukar kunna serva det mesta i bara farten, skruva fast lösa handfat, laga tvättmaskiner, skruva åt vinglande stolar…you name it. Ofta går han omkring i sin nationaldress Blåbyxor, och har således en halv verktygslåda med sig. Han lagar utan att tänka sig för…

Huvudspår; Nu stod Kapten framför displayen där man valde maskin och matade mynt. Och 3:ans knapp såg lite lustig ut. Den hade fastnat i något innerläge så det gick inte att komma åt knappen. Så kapten tog fram en liten skruvmejsel och tryckte på knappen. Då sa det bara ”Piioong”, så försvann hela knappen in i väggen någonstans och kvar blev bara ett hål. Kapten kliade sig i knoppen. Hade det varit hans tvättstuga så hade han skruvat loss hela displayluckan. Men att montera ner inredningen här var kanske lite väl magstarkt. Han tittade in i hålet med ena ögat och studerade tomrummet och förklarade för Pimpsten;

-Maskin 3 är out of order!

Nyheten landade inte som en överraskning hos Pimpsten, som ju faktiskt hade stått två decimeter ifrån under hela proceduren.

Vi valde därför att bara tvätta två maskiner för dagen. Att byta och använda en megastor maskin och pynta 8 euro för denna, kändes inte bra. (Pimpstens pappa var inte bara militär, utan även smålänning).

 Maskin 3 fungerar inte…men i övrigt en fantastisk tvättstuga, inne på själva hamnområdet.

Ja timmarna gick som ni förstår. Men tillslut så knatade vi tillbaka ner till Wilma med såväl ren som smutsig tvätt. Regnet slog fortfarande i backen så det blev en lugn eftermiddag och kväll ombord. En schysst Wok och Antikrundan blev kvällens höjdpunkt.

Skepp o Hoj!

 

4 reaktioner på ”Knappen som försvann

 1. Hej Igen
  Kul att ni mår och har det bra.
  Tvätta hit o tvätta dit.
  En tvättbalja hos Ingvar kostar 50 SEK.
  Sen är det bar att sätta sig på däck och börja skura.
  Regnar det samtidigt så är det bonus för då är även duchen avklarad.
  Slarvig som jag är så har jag tappat bort inloggen.
  Åker till Teneriffa 14 dagar nu och att missa era inlägg är katastrof.
  Försökte logga in på min mobil men ha tappat bort inloggningen.
  Min data kunskap är begränsad 🙂
  Snälla skicka över den till mig Nebraska ????

  ha de bra sköt om er

  Kram
  Kenneth (minicykeln) Trelleborg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s