Mitt i ett äventyr

Vi har haft en fixardag ombord. Först började vi dagen med en förmiddagsfika hos vår norska båtgranne Öjvind. Vid lunch vinkade vi av honom då han tog sikte på Vlissingen. Vi planerar att gå dit först på onsdag som det ser ut.
 
Kapten lagade fästet som håller bommen fast i masten. Det rostfria beslaget hade fått en spricka och godset var nött efter många års slitage. Det är lite så vi fungerar, att hela tiden arbeta proaktivt med service och underhåll. Nu hade säkert fästet hållt länge än. Men varför bli överraskad av att något går sönder när man är ute på havet. När man kan syna båten fortlöpande och ta i tu med det man upptäcker. Överraskningar blir det ändå. Så bäst att hålla ner antalet i den mån man kan. Kapten svetsade på en förstärkning och monterade fast bommen på nytt.
En rejäl förstärkning…
 
Vi har även haft lite dålig fart på spisen. Så har det varit ett tag, men nu tog vi itu med problemet. Vi servar den med jämna mellanrum så vi förstod oss inte riktigt på varför den skulle till och krångla. Men när vi plockat isär och tittat, så upptäckte vi att det inte rann till någon vidare mängd diesel från tanken. Vi skruvade loss hela tanken och tog den bort till verkstan. Väl där när vi plockat bort nippeln och tilloppsröret så upptäckte vi att dessa var igensatta av gamla avlagringar eller något sådant. Om det kommer från dieseln eller från själva tanken som var begagnad när vi monterade den, vet vi inte riktigt. Men nu har vi gjort rent, fyllt på ny diesel och bytt filter. Och spisen fungerar väldigt bra.
 
Medan Kapten var ute på däck och arbetade så passade Pimpsten på att städa i skåp och lådor. Och plantera lite frön. Därefter tog vi oss ut på en promenad och gjorde matinköp. Då vi troligtvis inte blir liggandes här så länge så ser vi till att ha båten förberedd för avfärd mest hela tiden. Så vi håller lagrena påfyllda och båten stuvad. Vi har haft betydligt varmare väder idag, plus 8 grader. Och all is i hamnen har nu smält bort.
 
Här ligger Wilma i Middelburg.
 
Det spritter lite i kroppen så här när man känner att våren är i antågande. Vi är hungriga på att ge oss iväg. Mot våren och nya platser. Så mycket spännande vi har framför oss.
 
Livet är lite som Carola sjöng…
 
Mitt i ett äventyr
Du tänder en eld som aldrig kan försvinna
Brinnande av livslust hissar jag segel
Och reser på främmande hav
(Mitt) i ett äventyr
Och upptäcker allting som jag har att vinna
Ingen kan stoppa mig, mitt äventyr är med dig

Skepp o Hoj!
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s