Full rulle

Hej hopp. Trevlig fredagkväll på er alla. Vi har i dagarna två cyklat en massa. Fram o tillbaka till båttillbehörsaffären och vi har även hittat en propellerexpert-firma. De har fått i uppdrag att räkna på vilken storlek och typ av propeller som Wilma är mest lämpad för.
Vi har även bytt en pump till gråtanken som har krånglat en längre tid, nu gav den upp. Fick den nya under 24 timmar, otroligt bra service.
 
Vi har även lyft på durkar och haft inspektion och tömt på en massa vatten. Vi har ju nu tätat ventilerna (fönster) som tog in vatten när vi har seglat. Och detta har då hamnat under durkarna i kölsvinet. Även den krånglade pumpen gav vatten på fel ställe så förutom vattentömning så fick vi lite odör ombord. Ja alltså det var inte jordgubbar det doftade om ni förstår.
 
Tjoppe har även sett över mastfoten så vi inte får in något vatten den vägen.
 
Ventiler hela, ny pump av bästa kvalitet (den gamla fanns redan ombord när vi köpte Wilma) och lite andra nya dragingar. Det börjar arta sig.
 
På agendan har vi nu att täta några saker på däck, fernissa träet där lanternerna sitter fast (glömt vad de kallas) och även fernissa trälådan på däck och ramen kring sittbrunnen. 
 
Vi har även några andra projekt som vi planerar att hinna med, men det återkommer vi till.
 
Som ni märker, vi ligger inte på latsidan. Fast man kan tro detta. Vi har ett fantastiskt sommarväder (fast idag var det mulet men solen kommer åter är utlovat). Så underbart med 26-27 grader och ljumma kvällar.
 
Nu ville vi inte äta middag i odören ombord. Kapten Kalsong längtade efter sin ostpizza hos italienaren på hörnet som ger Helena rosor. Men med så många cykelmil i benen så kanske det är ok ändå…
 
Vi försöker återkomma inom kort, vi har en film på lut.
 
Klart Slut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s