Haarlem

Nu är vi i Haarlem, sydväst om Amsterdam
Vi saknade kanalkort för en liten bit väster om Amsterdam, men det gick bra att navigera efter google-maps. Vi har plottern men när man zoomar ut för att få översikten så blir det så plottrigt med alla AIS-mål.
Kapten Betong är och betalar slussavgift. Nu har vi tappat räkningen på hur många slussar och broar vi passerat.
 
Ja och när vi skulle in i själva Haarlem så betalar man sista avgiften i en betalstation. Inne i Amsterdam har vårt VISA-kort fungerat men nu var det stopp. Varken VISA eller kontanter accepteras för att få komma igenom bron. Men en vänlig tjej använde sitt Maestro-kort och vi kunde betala henne med kontanter. Så ska du ut och gå kanaler, fixa såväl kontanter, VISA och ett Maestro-kort är vårt goda råd.
 
Precis när vi skulle lägga till så släppte stoppen som sitter på roderkulten för att hålla styrvajern på plats. Regnet hade gjort stoppen hal. Vi började skratta. Ingen styrning nu igen. Men vi fick fort på vajern och kunde lägga till säkert. Ja vad vore livet utan alla dessa små incidenter.
 
Nu ska vi utforska Haarlem innan vi drar vidare i morgon.
 
Skepp o Hoj!
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s