Mot Gronningen

Idag är planen att lämna Delfzijl och ta oss in i kanalsystemet upp mot Gronningen. Vi har haft trevliga dagar här och vädret har börjat stabilisera sig så vi njuter av fina sommardagar. Igår var vi ute och cyklade hela eftermiddagen, vi hade med lite lunch och satt på en bänk intill en å och njöt av matsäcken. Vi träffade en ung kille på rollerblades som pratade vitt och brett med oss. Han skulle fylla 19 år i veckan och han visade oss sina konster han kunde göra på sina rullskridskor. Den unge mannen var trevlig och bubblande glad och pratsam. Vi var rätt övertygade om att han hade någon form av bokstavskombination, men detta harmoniserade bra med hans personlighet. Glad på ett barns vis och till synes sorglös. Det vill man aldrig ta ifrån någon.
 
Det tog lite tid att hitta tillbaka till hamnen och Wilma efter vårt stopp, vi hade cyklat rätt långt. Men till slut så fann vi vårt flytande hem. Upptäckte då att en svensk båt lagt till, den första här i Delfzijl sen vi kom hit.
 
Summeringen vad det gäller duschtemperatur, vattentryck och miljö här i Delfzijl får betygen 5-5-5. Internet får betyg 4, det bästa vi haft på länge.
Vår plan är att gå den stående mast-rutten. (den rödamarkerade linjen) Då behöver man inte fälla masten och kanalen är djup nog att gå för oss. Lite lurigt vid möten dock då det slammar lite mer på sidorna, och vi har fått rådet av sjöfolk här att vi inte ska hålla ut för mycket på sidan vid möten. Där vi köpte kartorna berättade killen att de stora pråmarna vi möter sticker bara någon meter, så vi ska våga vara lite djärva. Vi vill ogärna sitta fast i dyn om det går att undvika.
Utsikten från vår lunchplats.
 
Kanske en sista lyxdusch innan vi kastar loss, vi har ju ingen aning om framtiden och vad som väntar oss.
 
Simma lugnt…
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s