Ölen på kylning

Nu har vi två helt verksamhetsfria dagar på oss att färdigställa. Samt halva fredagen, som till stor del går åt att ta emot färskvaror på ägna sig åt ”Mice en place” och sätta igång med en del matlagning.
Mice en Place är ett franskt uttryck som betyder ”allt på plats”. Konsten med att få flödet att fungera i ett kök handlar till stor del om förberedelse.
 
Igår kom det mesta av drycken. Helena har förberett drickakylen, ölen är kall vill vi meddela. Kylen är liten, särskilt om vi skulle få ett säljtryck. Så bredvid kylen i ett skåp så finns påfyllningsdryck. Så när vi har plockat en flaska så ska nästa fyllas på. Varje morgon måste vi förutom att fylla kylen, även fylla på skåpet bredvid från huvudlagret.Som förövrigt inte heller får ta slut.
 
Till stöd avseende kyl för andra varor så har vi en 600-liters restaurangkyl ute i sjöboden. Den slukar massor och blir ett gott stöd. Där finns vårat baklager så att säga och endast det vi arbetar med för stunden finns i kylen ombord. Helena får Mice en Placa ordentligt på morgonen så allt finns. Tar något slut under dagen så får hon hämta. Men en tanke är även att den stora mängden mat inte ska vara utsatt för att en kylskåpsdörr åker upp i tid och otid. Maten ska få vila ostörd och då vi har fisk o skaldjur på menyn så står kylarna nedställda på +2 grader och vänder vid +4grader när aggregatet slår till.
 
Kassaapparaten är inkopplad och den fungerar, vi har testat lite. Kassör 7 är träningsläge och igår så lekte vi lite affär igen. Vartefter vår personal dyker upp så kör vi en introduktion på kassan, men den är verkligen busenkel. Säger vi nu i alla fall, vi får väl se när verksamheten drar igång… Man är ju maniskt rädd för att något väsentligt ska lägga av när man har som mest att göra. Tappa kortläsaren i Nissan, Kylen pajjar, Maten tar slut eller kanske det värsta – Drycken tryter! Nu har vi underbar support från våra leverantörer. Från Martin&Servera så har vi två huvudleveransdagar i veckan. Men det går att få tag på varor varje dag om det skulle krisa, utom helgen. Och samma med Falkenbergs Seafood som förser oss med fisk o skaldjur. De har en bil som rullar till Halmstad fem dagar i veckan. Vi får tro på att allt kommer att flyta på.
 
Egentligen är ju verksamheten bara en liten droppe i havet jämfört i de stora verksamheterna Helena har arbetat i förut, så det borde inte vara några bekymmer.
 
Listan över de göromål som återstår är rätt lång fortfarande, men definitiv på detaljnivå. En vardag kvar och här gäller det att tänka till så vi gör rätt sak i rätt tid. En stängd dörr i morgon när det är helgdag kan bli förödande för vår del om vi missar någon idag. Dels ska vi till KBMedia och hämta våra skyltar kl 15. Och vårt kylskåp till matavfallet är även klar för avhämtning. Lite målfoto kan tyckas och så är det nog.
 
Baren ute på kajen börjar bli klar.
Pluggen ska slipas ner. Kokostrossen ska fästas och vi skulle behöva någon regnskydd till den de blöta dagarna. Det blir en stor hjälp att kunna ha tork o diskuppsamling på kajen, även att kunna ställa undan flaskor och sopor i störta allmänhet. Allt för att hålla allt snyggt och i ordning.
 

Ingen tid att förspilla, vi har mycket att stå i. Ännu har inte nervositeten slagit rot i oss, säkert mest för att vi har så mycket att stå i.
 
Nu har de svängt kring vädret igen, inget regn på fredag, först lördag…Helena ska lägga beställningarna idag. Blir till att kolla in Klart.se precis innan.
 
Land i sikte!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s