Det sitter bara i skallen.

Tjoppes son har vid något tillfälle sagt -man kan jobba hur mycket som helst, det sitter bara i skallen. Igår när vi insåg att vi behövde äta middag och tittade på klockan och såg att den var tio på kvällen så kom vi på hans ord. Vi vet inte riktigt vart dagarna tar vägen nu.
 
Helena har fixat handkassa och växelkassa nu. Tjoppe håller på att dra fram el till kassaapparaten. Beställningar av mat och dryck börjar läggas. Ramp till soporna börjar ta form. Anmälan om färdigställande av sjöbod skickas in. Bardel på kaj byggs. Anställningsbevis fixas. Vi efterlyser paket som är på rymmen…
 
Vi såg att vädret inte utlovas som strålande sol på fredag när vi öppnar. De hinner säkert ändra på nytt. Men vi tar det med ro..
 
Bryggkaffe låter rätt så marint så säg. Helena fick texta en massa menyskyltar när hon arbetade på flygplatsen för snart tio år sedan. Nu fick hon plocka fram den gamla rutinen på nytt. Det är trevligt med handskrivna skyltar, men de måste se någotsånär snygga ut. Handstil o raka rader är att föredra.
 
Tjoppe har byggt stommen till bardisken på kajen.
Den ska kläs med klädelbrädor och målas i samma stil som stormskyddet. Boaormen, dvs kokostrossen ska fortsätta sin slingrande bana runt bardisken. Från denne ska inte dryck serveras utan det är en servicestation för personalen där vi kan ha balja med vatten o trasa för att snabbt kunna torka av borden. Samt att vi ska ha backar där vi kan slänga ner skitig disk i, innan vi får in dem i diskavdelningen ombord. Det är viktigt att få undan på borden efter gästerna fort. Inte bara för att det ser trevligt och välkomnande ut för nästa gäst som kommer. Utan för att vi är måna om att hålla fåglar på avstånd, vi vill ogärna locka dem till oss. Sen blir det säkert bra att kunna ställa undan tomma glasflaskor och annat i baren…
 
Vår att-göra-lista är fortfarande lika lång, men nu känner vi att det är på detaljnivå och mycket utav det vi gör börjar handla om bonus. Ännu en dag att arbeta sig igenom från ottan till midnatt. Det sitter bara i skallen.
 
Däcka på däck!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s