Hårdsmält drink i baren

Och nu kom sommaren med temperatur kring 27-28 grader. Vi mår gott i värmen nu när vi har långa arbetsdagar för att färdigställa. Helena la för en dag det mesta av det administrativa åt sidan för att göra en massa annat praktiskt.
 
Vi vill först påvisa en bild på att vi definitivt släppt köttbulleträsket. En rejäl middag blev det ena kvällen men dock så blir middagarna rätt så sent, kring 22.
Grillen ska vi snart stuva undan, vi får grilla vintertid framöver. Men det har vi ju alltid gjort så det blir ingen större skillnad att stå ute i kylan och brassa på käk. Helena frågade Tjoppe om det kanske var läge att slänga grillen. Den håller knappt ihop, den är lagad ett antal gånger och lite udda skruv och annat minner om detta. Och skev är den, men får passa sig så inte köttet glider av. Tjoppe såg småvild ut i blicken -ÄR DU INTE KLOK?? Han fortsatte -Jag tycker om min grill och den fungerar utmärkt, så jag ska finna den en plats nere i maskinrummet! Ja, och så var det med grillfrågan. Men det är något speciellt med vår grill för vi har förbrukat jättemånga under byggåren. De har blivit stulna, blåst bort, tappats i Nissa eller gått sönder. Men denna har troget stannat hos oss en längre tid. Som en vän. 
 
Vi åkte tillsammans en lång runda för att uträtta diverse beting, vi har köpt stenar (ja vi vet att landet är fyllt av stenar) De ska ligga på borden ute och markera bordsnumret. Vita hålstenar blev valet.
 
Vi har hämtat upp några tavlor vi fått inramade (vi visar bild senare men bland annat på handikapptoaletten så pryds väggarna av Titanic)
 
Vi hämtade lister till vårt glasställ i baren. Härligt att få upp alla glasen minst sagt.
Tjoppe i samtal med Felix af Lysekil, vår båtbyggarkonsult.
 
Någon har visst beställt en skruvdragare i baren, undrar just om den är god. (Normalt består en screwdriver av vodka och apelsinjuice, vår är lite mer plastig och metallisk i smaken, något svår att svälja)
 
Jäklans nöjda blev vi med glas-stället. Än är vi inte klara, det saknas ett stopp på baksidan och vi ska plugga för alla hålen. Men nu kunde vi slänga upp glasen och städa av bänken vilket var gött.
 
Vi har varit i verkstan och fixat med våra stolpar till uteserveringen. Tjoppe har kapat och svetsat och vi är inne i slutfasen, färgsättning.
 
Stolparna till uteserveringen, grundmålade. Olika höjd ser ni. Jo de blir lite kortare de som löper över stormskyddet/ljugarbänken.
 
Tjoppe sprayar svart därefter. Nu är det en andra strykning kvar sen kan vi bära ner stolparna till båten och börja rigga upp uteserveringen.
Sen stod Tjoppe och glodde ut genom en av ventilerna ombord. -Kommer du? Ropade Helena.
-Strax, kom svaret.
Utsikten var god, ett stycke lättklädd och kurvig flicka ensam ute på en paddelplanka och på väg mot Konstruktörens båt till synes. Men han var inte på plats, vilken miss.
 
Det var dags att lyfta in kylen..
En extrakyl som ska bo i sjöboden. Den rymmer gott om plats för mat och det behöver vi i vår verksamhet. Kommer solen skina flera dagar som denna så lär vi få att göra, och det kommer att gå åt mycket mat.
 
Sen tog Helena hand om diverse blomplantering. Vi hade under vår runda sladdat in på Granngården också.
Helena hade absolut kunna tänka sig ett yrke inom trädgård, men nu blev det annat. Fint blir det.
Nyplanterad lavendel. En fantastiskt trevlig och väldoftande blomma. Vi har två blomställningar av detta slag, för att kunna spärra av båten där gästerna inte har tillträde till.
 
Ännu ett dygn närmare nyöppning, sakta kommer fler saker på plats. Vi tror vi greppar läget.
 
Klart Skepp!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s