Telepatiförmåga

Vi har kommit in i det riktiga slutskedet nu. Våra arbetsdagar är dubbla, det vill säga att all vaken tid så arbetar vi. En och en annan vacker kväll hinner vi se dock.
Utsikt från båten häromkvällen. Helena är vaken.
 
Helena är inne på sin sista vecka innan hon går på tjänstledighet och vi har totalt fokus på den kommande verksamheten.
 
Tjoppe bygger, denna veckan måste sjöbodarna och uteserveringen bli klar.
Rördragningar, el, toalett o handfat…det är inte bara fyra väggar. Och skittanken på loftet.
Det här blev definitivt bättre än en bajjamajja av hyrmodell.

Nu har vi lås på våra dörrar, bäst att låsa in sina sopor. Kyl för matavfall samt en stor restaurangkyl är på väg inom kort.
 
Anställningsbevis på personal skrivs, lönearbetet är föreberett, kassaapparaten kommer nästa vecka då vi ska upp till Göteborg och hämta samt få en introduktion på denna, avtal om kontanthantering bör dyka upp snart, de mesta arbetskläderna är beställda och TUSEN andra små punkter.
 
Helena sa till Tjoppe häromkvällen att det känns som lite härdsmälta i huvudet. Anledningen var att hon kom inte ihåg ifall hon HADE beställt den kompletterande klädbeställningen eller om hon SKULLE göra det. Men saken fick sin lösning för dagen efter kom ett paket med just de varorna. Så antingen så la Helena beställningen eller så har företaget numera börjat med Telepatibeställning.
 
Häromkvällen så försökte Helena titta på något slags schema. Hur lägger man schema för något som aldrig tidigare funnits och som är väderberoende. Här hade Telepatiförmåga behövt på nytt. Att kunna sia om vädret hade varit en fantastisk egenskap. Men schemat började såhär:
 
Helena – arbetar alla dagar och hela tiden utan midsommarafton då vi har stängt.
Tjoppe – står stand-by alla dagar och följer kundtryck och solsken, alla dagar utom midsommarafton.
Och de övriga som vi anställer har vi försökt att  pussla så gott vi tror. Tanken är att vi alltid ska ha möjligheten att vara tre och vid säljtryck kunna toppa med en fjärde. Aldrig fler för då kommer vi fastna i dörrhålet.
 
Kapplöpningen så här på slutet är rätt intressant. Hur kan man sätta ett datum nästan ett år innan och det visar sig att man kommer att kunna öppna på den tilltänkta dagen. Allt kommer inte att vara klart på öppningsdagen, några smådetaljer tar vi efteråt. Samt att espressomaskinen kommer precis kring öppningen och kanske inte kommer i bruk förrän ett par dagar efter nyöppning. Men på nästan alla punkter så lyckas vi klämma in allt – till den 30 maj.
 
Och sen dessa menyer. Helena formulerar gärna sin meny på ett trevligt sätt. Men den trevikta foldern kräver minimalt med text. Tråkigt att inte få utförligare information eller några dryckesråd i samband med menyvalet. Så den trevikta menyn valde vi bort.
 
Då letade vi efter färdiga menypärmar. -Asså Gu så tråkiga, som ungdomarna hade sagt. Läderimitation i murrig brun färg som känns plastig. Går bort. De andra lite roligare var man låst vid hur många blad man kunde sätta in. Och det vet ju inte Helena i dagsläget hur många blad det blir, ändrar man något kan ju antalet variera.
 
Tjoppe kom till undsättning. 3 mm Lauanplywood skärs ut som bokpärmar. Vi fernissar dessa och sätter i hop dem med små schaklar, lite tjärad hampa slås om boken och på framsidan ska vi få till någon mässingsimitation. Och inuti kan Helena få till innehållet precis som hon vill. Definitivt är det ingen annan som har samma menypärm.
 
Nu har vi inte sätt att vi landar med detta, allt kan ändras. Men inom kort så vet vi. För nu går allt väldigt fort. Bäst att hålla i sig i kurvorna!
En stilla morgon, staden soven men Helena är vaken.
Himlen speglar sig i vattnet, det är inte ofta Nissan är spegelblank.
 
 
Skepp o Hoj
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s