Stans bästa sopgubbar

Under veckan har vi haft ett sjukt schema. Upp och joddla vid 5 på morgonen och hållit igång till halv-elva på kvällen. På varsitt håll är vi fokuserade, Tjoppe på det byggtekniska och Helena på den kommande driften.
 
Man kan ju tycka att vi byggt båten klar långt innan men det blir många små detaljer på slutet. Och det administrativa arbetet började vi med för åtta månader sedan..det verkar aldrig ta slut.
 
Nu har vi nog alla kontrakt och avtal klara, leveranser av diverse likaså. Startdatum på allt. Den 30 maj beräknar vi öppna och vi hoppas att det blir så, att vi verkligen blir klara tills dess.
 
Ett av alla de flöden som ska fungera är ju sophämtning – och jäklar anåda så välfungerade detta fungerar. Halmstad Energi och Miljö AB – eller HEM som de kort och gott kallas – har verkligen förstått sin sak.
 
När vi satt inne på båten så såg Tjoppe snabbt att någon rörde sig utanför, han såg ryggen på en man som just hade verkat flyttat på vår Sulo/Soptunna. Mannen försvann och Tjoppe hoppade i tofflorna och for ut. Där runt hörnet så stod sopbilen. Killarna var supertrevliga och Tjoppe berättade att ”vi har ju inte startat verksamheten riktigt än”. -Vi tömde soptunnan ändå sa killarna, inga bekymmer. Tjoppe skrattade gott.
 
Till saken hörde att vår Sulo som är en privat införskaffad för många år sedan, att vi haft lite annat i den. Tjoppe hade lagt i några spackelspadar och andra enklare verktyg för att få ha dem ifred. Och nu insåg han att sopkillarna hade varit blixtsnabba och tömt Sulon och verktygen var ett minne blott. Inget egentligen av värde så det hade inte hänt något illavarslande. Men utav alla beting vi ordnat med, alla tillstånd, alla flöden så känns det som allt kan gå fel. Men avseende sopor så kan vi vara trygga. Alltid något. Ett par dagar senare dök en annan bil upp, den som ska hämta organsikt avfall. Han fick leta men efter etablerad kontakt så visade Tjoppe var vi kommer att ha vår kylda sopförvaring. Efteråt så berättade Tjoppe allt och han avslutade med att säga -Killar som kör sopor, det är ett riktigt trevligt folk. Det bådar gott för framtiden.
 
Det är massor av arbete kvar men det känns ändå som vi har grepp. Och fler och fler punkter kan vi stryka. En del har fått bistå extra mycket med våra frågor och med annan hjälp. Vår revisor Tranbodarna AB finns där alltid beredda, och hjälper oss i ur och skur. Vår bank och tillika försäkringsbolag Länsförsäkringar har varit fantastiskt hjälpsamma. Ett mail om ett rop på hjälp till vår banktjej och snart ringer hon upp på telefonen. -Kom upp så hjälper jag dig! Senast har det rört mycket kring vårt avtal avseende kortinlösen. Och även alkoholhandläggaren på Socialförvaltningen har fått ta emot en del frågor, när vi kört fast i någon detalj, alltid lika positiv och hjälpsam.
 
Vi fortsätter vårt slit då vår tid är räknad. Deadline, Målgång och Slutförandet. Projektet är på väg att gå i graven. För snart är det inte ett projekt längre. Utan det går över i något nytt. En färdig produkt, där nästa fas i livet tar vid. Fast vi vetat att dagen en dag ska komma, så känns det som vi nästan är oförberedda. Vårt fina projekt…
 
Sjöboden börjar ta form även inuti. Målad och fin är toaletten och vattenberedaren kom på plats.
 
Det var dagens rapport, bäst att förse sig med lite sömn ett par timmar innan vi drar igång igen.
 
Skepp och Hoj
 
Tjoppe och Helena
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s