Inbrottsförsök

-Tjoppe, det är någon ombord!
 
Helena vaknar av att hon hör ljud ute på däck. Tjoppe far upp och ut. Runt aktern så står en kille och har öppnat städskåpet och den andre står vid köksingången. Vad som sedan följer är tumult och bråk och Tjoppe lyckas låsa fast den ena killen i ett grepp medan Helena ringer 112. Polisen kommer rätt fort, skönt tycker vi och särskilt Helena som står ute i snön barfota.
 
Killarna plockas med och vi avlägger händelseförloppen för en av polismännen. Inbrottstjuvarna hade inga goda avsikter, förberedda för inbrott. Det är bara det att de gick på fel båt! Så det blev inte så mycket sömn denna natt, att vakna halv fyra på morgonen av en sådan här anledning känns lite abrupt och yrvaket.
 
Killarna hade missat att vi har övervakningskameror ombord, men så var de inte nyktra heller. Kanske är det bästa larmet ändå vår närvaro!
 
Tänk att man aldrig kan få en hel natts sömn, är det inte isen som knakar, storm och vågor stora – så är det dags för brottningsmatch på däck med inbrottstjuvar! Men de mötte sin överman. Han heter Tjoppe.
 
Skeppsbrott!
 
Tjoppe och Helena
 
 

2 reaktioner på ”Inbrottsförsök

 1. Hej på er båda i vintervädret!

  Mycket tråkigt att folk inte kan att skilja på mitt och ditt.
  Bra jobbat Helena/Tjoppe och koncensus vad lär man sig
  av detta?
  Brott lönar sig aldrig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s