Premiärtur med S/Y Nomada

Efter flera års letande så har vi äntligen hittat och bestämt oss för vilket kamerasystem vi ska ha ombord. Det här att kunna hitta en kamera som man kan ha så väl inomhus som utomhus, som man kan se från sin mobil på annan ort, och som man kan få upp på skärmen i styrhytten för att kunna ha koll bakåt och nere i maskinrum, att den ska kunna fungera även då man lämnat hamn…ja många parametrar men nu har vi funnit vårt system. Det är inhandlat och monterat. Och med ett enkelt tryck på mobilappen så kommer man in och kan välja kamera, om man vill titta i realtid, fota eller filma.
Fyra kameror där vi bland annat kan se bakåt (backkamera) och ner i maskinrummet samt att vi kan se ute på däck ombord samt förtöjningarna ifall det är busväder. Ibland åker vi iväg och hälsar på barn och barnbarn och då är det extra tryggt att kunna kolla att båten ligger lugnt och tryggt invid kaj. Nissan är nyckfull med sitt låg- och högvatten och årliga höststormar.
 
Och härom året när vi var upp till Lysekil och det var ett busväder ute på sjön, ja då fick brandvarnaren för sig att börja tjuta nere från maskinrummet. Lite avgaser hade tryckts in av blåsten i maskinrummet och att då stå en våning ovanför och styra skutan när man vet att ett brandlarm har gått (där vi har flera sammankopplade så hela båten tjöt vilt). Ja då hade det varit skönt med en kamera i maskinrummet som man kunde se på skärmen i styrhytten. Innan vi kollat läget så var det oroliga sekundrar för det värsta man kan råka ut för ombord är brand.
 
Nu hoppas och tror vi att vår säkerhet har höjts ytterligare, såväl mot busväder, inbrott samt sjösäkerhet. Och var vi än är så kan vi fiska upp mobilen, läsplattan, tv-skärmen eller stationära datorn och titta på vad kamerorna ser.
 
Annars så har vi haft en underbar båthelg. En tur ner till Landskrona, mer om det senare. Samt att vi äntligen kunde mönstra på Konstruktörens båt. I flera år där han bland annat haft båten uppe på land, så kunde han äntligen efter många timmars renovering, trycka på knappen och provköra sin segelbåt S/Y Nomada. Vi fick göra honom sällskap på Nissan och dagen bjöd på sol idel sol trots att vi nästan är inne i december. Det var med stolthet man såg Konstruktören sträcka på sig när han lämnade kajen och han styrde den fint över det lugna vattnet.
I bakgrunden syns vår båt. En underbar dag och vi tackar vår kompis för att vi fick göra honom sällskap. Att få dra friska andetag en solig novembersöndag är bästa medicinen. Och Nomada gled fantastiskt fint genom vattnet och motorn spann som en liten katt.
Det var många söndagsflanerare som stannade till och tittade på oss. Båttrafiken såhär års är inte så intensiv. Vi vinkade glatt.
 
Nu hoppas vi på fler soliga dagar, men det är fasen vad korta de har blivit. Vilken tur då att våra kameror syns och fungerar även i mörker.
 
Skepp och Hoj!
 
Tjoppe och Helena
 

5 reaktioner på ”Premiärtur med S/Y Nomada

  1. Vad är det för kamerasystem ni skaffade? Jag skulle behöva nåt liknande och det är ju onödigt att söka igenom marknaden igen om ni redan har hittat det bästa…

    Gilla

  2. Vad är det för kamerasystem ni köpte? Jag skulle behöva nåt liknande och det är ju onödigt att söka igenom marknaden igen om ni redan hittat det bästa…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s