Hur svårt kan det vara?

I sjuksängen så har Helena laddat med lite trevliga MAGAZIN som det så trendigt kan uttryckas. Bättre tidningar med fantastiska bilder på heminredning, båtar, trädgård. Tidningar som ger en inspiration och förströelse. Och nu tänkte då Helena att ett tidningsställ skulle vara trevligt ombord, ovan däck, där man till sitt kaffe kan hämta sig en tidning och bläddra i.
 
Ett tidningsställ som kan placeras på utsidan av baren där vi har en yta som gapar tom. Ett ställ som inte bygger för mycket eller som man kan råka gå emot och trassla in sig i. Så enkelt är det ju bara att öppna datorn och googla på tidningsställ, broschyrställ och bokställ.
 
Det är tydligt att det en Helena vill ha, av trä, rätt stilren men snygg och framför allt praktisk och till ett humant pris inte existerar. Och när hon hittar en trevlig – ja då har den firman kånkat. Ju mer tiden gick desto mer irriterad blev hon. Enkelt massproducerat som de ska ha minst 500 kronor för, och då är det knappast producenten som kostar på material och tillverkning som går vinnande ur den affären.
 
Sagt och gjort. Fram med papper och penna och så började hon rita på ett eget tidningsställ. Hur svårt kan det vara att bygga en låda för tidningar? Materialet MDF är suveränt som exempel. Eklister för att dölja ändträet. Mässingsskruv är marint och då kan skallarna få synas. Materialåtgång och kostnad är blygsam, ibland finns det stuvbitar på byggfirmorna så de kostar nästan gratis. Och vilken stolthet att ha tillverkat tidningstället själv. Kanske har det gett mersmak från Helenas vedställ som hon tillverkade i somras. Nu har vi inte sett om tidningsstället kommer att bli verklighet en vacker dag. Men blir det av så kan man ju lätt påstå:
 
-Billigt nöje, sysselsättning länge för en låg peng.
-Man får uttrycka sin konstnärliga ådra
-Stolthet över att ha konstruerat och tillverkat själv
-Man har fått ett praktiskt ting på köpet
 
Ritningen är ingen avancerad CAD-ritning. Kort och gott papper och penna och lite tänk.
Tre förslag på framsida. Med hålsåg så kan man ju göra olika storlekar av hål om man tycker det är kul. Eller såga ut så man får ett kryss på framsidan. Eller varför inte ett V. Med hålen är tanken att man ska se mycket av framsidan på magasinet/tidningen.
 
Nu hoppas Helena att hon lyckas med detta mini-projekt.
 
Annars är det mesta rätt grått ute, och inne så kureras det från en envis infektion med  en massa blåsor på läppen och värk i kroppen. Ja då kan man ju alltid sitta och rita på ett tidningsställ.
 
Båten en grå novemberdag.
 
Vi får väl se hur det blir med Helenas tidningsställ. Men nu har hon om inte annat lovat omvärlden att hon ska göra ett. Hur svårt kan det vara egentligen? Och troligtvis billigare än de som finns på nätet där en del har fantasisummor uppemot sjuhundra kronor. Då kan man ju lika gärna gå till en möbelsnickare och få det fixat.
Hornen växer ut!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 

En reaktion på ”Hur svårt kan det vara?

  1. Två själar-samma tanke..
    Först o främst hoppas jag att Du kryar på Dig, Helena. Fastän Du ligger merbäddad i sängen, omgiven av influensabaciller, så låter Du inte tiden gå till spillo. Att skissa på ett tidningställ är ju inte fel. Snart är det på plats, om jag känner Dig rätt. Jag har själv skissat på ett tidningsställ i två år nu. Ett mobilt i ek. Skall tillverka det själv. Ack! hur tråkigt är det inte att ha en hög med tidningar på bordet. Får se om jag får tummen ur nån gång.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s