En del bygger båt, andra cyklar till Paris!

 

Nu har vi kånkat klart på vår fläkt, den sitter på plats och likaså diskbänken. Några bra och snygga bilder fattas ännu men på lördag då vi har vår officiella bygga-klart-firar-dag och då kommer ett inlägg med fina bilder på båten där vi visar hur det ser ut. Och må vi aldrig glömma år 2013 vädermässigt. I början av året så hade vi en lång period med sol och torrt väder, en blek men ack så välkommen vintersol. Vintern kändes förvisso lång och det gick från vinter till sommar över en natt, våren blev ovanligt kort. Och därefter en otroligt bra sommar med många soltimmar. Inget ryskt högtryck och trettio grader direkt utan mera sköna tjugofem. Och så denna höst. Nu har vi trots att vi kommit in i oktober haft idel blå himmel och dagstemperaturer uppåt femton grader och de har inom de närmaste dagarna även lovat uppåt 18 grader. Nätterna är kalla men dagarna är helt underbara. Lite full i skratt blir man ju när vi konstaterar hur mycket väder vi ventilerat på bloggen. Men har man vikt sitt liv åt båtar så är vädret en väsentlig sak. Med andra ord har vi kunnat stå på kajen och arbeta nästan varenda dag.

 
Fläkten på plats. Nyare bilder kommer.
Vackert väder, solen går ner och vi dukar upp till fest.
Marschaller på kajen.
Behövs inga ord. Kronärtskockor är så fantastiskt gott, här som förrätt. Saltat smör, ett italienskt vitt och en sprakande brasa. Hösten är verkligen en kulinarisk tid.
Annat fint ombord.
Annat fint ombord. Vår Donna med Pattarna, hon går även under namnet Patt-Lisa är en rätt kall och hård brud. Men nu har hon mjuknat upp lite med orkidéer bakom ryggen. Av någon anledning så brukar våra döda ting få lite själ och mänsklig touch, vi namnger dem och utökar vår familj då relationer etableras. Vår nya familjemedlem är en huvudlös typ men ändå pålitlig. Man möts av henne varje gång man kommer hem. Rätt fåordig men hon stökar inte till medan man vände ryggen till. Förhållandet till denna dam är inte det samma som vi hade med Janne Giraffer. Han var mer ung och trotsig, definitivt inget att luta sig emot när det gällde för han ville mest äta glass och roa sig. Donnan med Pattarna tar sin uppgift på största allvar och ärligt talat, hon viker inte från sin post. Man skulle kunna beteckna relationen som rätt kall, men trygg.
Annat fint ombord. En man som drar bort skyddsplasten från rostfria hyllor. Mer bilder kommer. Denna man är dock inte fåordig, inte heller kall och definitivt står han inte stilla.
Och så ännu en Donna. Båten får färg.
En kilformad ekplanka. Ska bli fästet till grinden vid trappen.
 
Vi fixar och donar och försöker bli klara med det sista inför lördagens firande av båten. Känslan är toppen.
 
Några som inte får fira någon målgång på lördag är Team Rynkeby. Team Rynkeby Jönköping består av en blandad skara människor som samlar in pengar till Barncancerfonden. De samlar in pengar och avslutar det hela med att cykla tillsammans till Paris i mitten på juli. En av deltagarna är Tjoppes son som ska genomföra den stora bragden, ett helhjärtat projekt precis som vårat. Men med ett helt osjälviskt mål, att skänka pengarna till Barncancerfonden. De söker givetvis människor som på ett eller annat sätt kan hjälpa dem uppnå sitt mål. Gå gärna in på deras blogg och läs vidare. Alla de fantastiska människor som ger sig in i stora projekt och engagerat strävar efter att nå målen är värda all respekt. Det gäller att hitta sin grej men gemensamt för oss alla är en vision av att förverkliga något som är viktigt för oss. Vi lyfter på hatten och önskar gänget lycka till, att sitta och trampa på en hoj till Paris är inget man bara råkar göra. Förberedelse, träning, hängivenhet, säkert trötthet och skavsår också men säkert en otroligt gemenskap och känsla av meningsfullhet.
 
 
Från en målgång från tidigare år.
 
 
 
Vi funderar över något sätt att bidra för våran egen del.
 
Helena konstaterar att det verkar finnas ett gemensamt drag mellan far och son här, har man gått in för något så har man. Punkt. (En del kallar det tjockskallighet).
 
Ja avslutningsvis så blev det lite tyngd i detta blogginlägg, vi kan ju inte bara snacka väder och ovidkommande saker. Ett sista inlägg på version 1:2 kommer i helgen. En stor dag, för oss.
 
Skepp och Hoj (med tanke på cykel)
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s