Det goda i livet

Vi behövde bättra på med lite ny färg på några av våra röda dörrar. Fint väder och blå himmel. Men varför tornar det alltid upp sig hotfulla moln så fort man tar fram penseln. Från landsidan så spred de ut sig och vi planerade för att få en rejäl skur på våra nymålade dörrar.
 
Denna bilden är tagen med vy ut mot havet, på tork ligger våra dörrar. Och så vänder vi oss om och tar ett foto 20 sekunder efter och tittar på himlen mot inlandet.
Skulle vi klara oss undan regnet?
Vi skyddade nedgången till maskinrummet och till lilla toaletten. Och så väntade vi in regnet. Men döm om vår förvåning, vi klarade oss.
 
Sen var Tjoppe iväg för att kolla priset på att bocka några rostfria rör. Han fick ett skambud och då Tjoppe är en rätt envis filur så tackade han för sig. -Men hur ska du lösa detta nu? Undrade Helena. -Man har väl sätt farsan bocka rör i sina dar, vi gör det själva.
 
Japp, så iväg och handla en fjäder och ett hjul. En kostnad på totalt dryga hundralappen och så byggde Tjoppe upp en rörböjarstation på kajen.
Tjoppes rörböjar-station. Ett par tvingar och sen satte vi fart. Konstruktören kom förbi och beskådade. Och så sa han efter första röret. -Hur ska ni lyckas få till ett lika dant som inte skiljer sig?
Här bockar vi för fullt i solskenet. Tjoppe har lite känsla för det här med rör.
Två lika dana, hemma-krökta.
Tjoppe testar vid trappan där räckena ska fästas. Blir rätt schysst konstaterar han. Och istället för 5000 kronor som offerten från ett företag landade på så fixade vi det för dryga hundralappen.
 
Nu ska de fixas med fästen och så ska räcket poleras upp innan det skruvas på plats. Sen kommer alla tryggt kunna kliva ombord på skutan.
 
Några andra ting som vi hunnit med är att vi dels gav oss ut på havet med den stora båten en dag. Bara för att dricka kaffe därute. Vi tog med vår hoppiland-kalle, Konstruktören och slängde loss förtöjningarna. Helena fick vara kapten, att träna tilläggning och avgång går åt med en stor båt, inga bogpropellrar här inte, och Nissan strömmar lömskt och gör det lite svårt. Särskilt att lägga till då propellerströmmen gör att aktern vill sticka ut.
Underbart att komma ut på havet en stund. Många passade på att nyttja detta fina tillfälle för en sista tur innan vintern.
Vi satt uppe på däckstaket med våra kaffekoppar. Vi hade stängt av motorn och låg och guppade och vi blickade ut över det glittrande havet. Värmen såhär i mitten på september var underbar, en bit över tjugo grader och endast t-shirt behövde man. Sen åkte vi hem igen.
 
Men det trevliga tog inte slut där. Vi hade bestämt oss för en kulinarisk afton.
En liten potatiskaka med creme fraiche, rödlök och löjrom. Detta nedsköljt med ett glas Chablis. Mmm..
 
Därefter en Boeuf Bourguignon och självklart ett vin från samma distrikt av druvan Pinot Noir.
Vi drabbades alla tre av en kulinarisk koma, såväl smakerna som mättnaden fick oss totalt på fall. Och den dynamiska trion störtade ner i soffan efter middagen och njöt av lite tv. Ostarna och den utlovade Irish Coffeen blev bortglömda i vår iver att försöka bringa luft ner i lungorna efter maten.
 
Vi får nog helt enkelt boka ett nytt kulinariskt möte med vår konstruktör. Och fundera över vilka goda maträtter vi ska attackera till nästa tillfälle. Kanske rådjurssadel, eller en gammal hederlig ugnspannkaka med fläsk och rårörda lingon. Wallenbergare kanske..
 
Den som lever få se!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s