Tre vänner!

Vi slog upp morgontidningen och möttes av en stor bild på mittuppslaget. Ett flygfoto över konsertområdet. Och i nederkant på bilden så finns vår fiskebåt. Rätt så trevligt inslag måste vi säga, trots att vi är partiska. Och då ser man ändå inte alla människor som sitter längs med Nissans andra sida med fikakorgar och solstolar. I varje båt satt människor som hade bjudit in sina vänner till fest för att lyssna och hela kajen ner så hade husbilarna radat upp sig och gjort detsamma. Rätt fantastisk känsla och dagen efter var området så tyst och tomt. Kvar var vi och våra båtgrannar, en och en annan plastmugg som blåste runt på kajen och fiskmåsar som letade efter rester från megafesten.
20.422 personer är inom konsertområdet.
 
Och nu håller de på att ändra om igen, då SM-veckan pågår i Halmstad så ska det bli Rally-tävling nere på kajområdet. Vi är återigen avstängda pga staket, men denna gång är vi innestängda och inte utestängda. Vi har ingen aning om hur bilarna kommer att köra. Kanske vågar man inte sitta på kajen när de kör, de kanske rammar vår grill på två hjul när de kommer farande.
 
Vi kan ju inte bara ägna oss åt stadens festligheter även om det är trevligt. Nä, vi passade på att plasta. Styréndoften spred sig, gjorde oss påminda om alla de timmar vi ägnat oss åt plastande de senaste åren. Riva glas, blanda plast med härdare, armens rörelse när man får glaset att smälta när rollern far fram, samarbetet.. På vårt CV skulle vi kunna utnämna oss för att vara plastare, för långt ifrån alla har plastat så många ton som vi har vid det här laget.
Tjoppe slipar av lite färg för att plast och glas ska få fäste. Nu hoppas vi att vår utrustning håller, eller åtminstone går att laga inne i båten. Behöver vi bära i land eller ombord någon kyl eller frys så är det sågen som gäller och vi får öppna upp väggen igen.
Perfekt väder och temperatur. Tjoppe plastar och Helena hantlangar, blandar plast och river glas.
Stocken framme vid stävern ska plastas också, ankarspelet ska på här, vår fina rostfria ”nos”.
 
Sådär ja, vi städade undan och packade båten med fiskegarn, garnblåsor, kikare, fika.. Vi skulle ut och lägga nät. För att gardera oss en bättre fiskelycka så tog vi med oss Konstruktören. Dessutom var det för fint väder för en vän att stanna på landbacken, han behövdes komma med för att få känna vinden rufsa runt i håret och kvällssolen värma ansiktet medan saltstänket slår mot kinderna.
Två gossar med fysisk ålder av 47 men mental ålder på..hm..låt oss säga 15. Lek och stoj, prat med andra dialekter (varav Konstruktören är en fena på att härma Roy och Roger) och ett gaphalsande av ”så länge skutan kan gå, så länge hjärtat de slå..”
Solen värmde hjärtligt..
Fikakorgen med och vi är på väg ut på öppet vatten..
Tre vänner!
 
Vi fikade gott där ute, en camembert-ost som var så mogen så den flöt fram inmundigades med ett litet kex, kaffe till det. Allt smakar så mycket bättre där ute. När vi lagt näten så åkte vi hem och startade grillen. Sen åt vi en fantastisk entrecote med sallad till och ett glas Amarone. Vi konstaterade att av alla människor i världen så tillhör vi en liten promille som har ett sånt lätt och fantastiskt liv med tillgång till frisk luft, havet och naturen. Det är lätt att glömma reflektera över det faktum vilken livskvalitet vi har. Ja det är lätt att glömma, det minsta man göra är ändå att förstå detta faktum, reflektera och känna tacksamhet. Och hjälpa andra när man så kan.
 
En höjdardag!
 
Skepp och Hoj
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 reaktioner på ”Tre vänner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s