Vi har gyllene tider..

Dagen började vädermässigt lite tveksamt. Molnigt och regnet hotade men gick aldrig till verket. Till kvällen så kom den blå himlen fram, Gyllene Tider och Linnea Henriksson spelade och hamnen fylldes av folk. 20.000 personer gick på konserten och säkert 10.000 stod dessutom utanför. Vi hade vänner ombord och vi grillade och umgicks. En rätt speciell känsla, när kajen fylls av massor av människor och man tror att man hamnat utomlands för ett tag, i någon marina i ett turistparadis. Fast nu var det i Halmstad.
 
Hamnen var full av båtar, vi tog No-shine och gav oss ut på en liten tur på Nissan.
Vår båt. Nästa gång vi är på varv ska vi snygga till snobbranden. Däremot så blev den bra på andra sidan.
Äntligen blå himmel.
Vi hade under dagen städat och fixat på och kring vår båt.
Här har kajen fyllts med allehanda människor. Och långt ifrån alla skulle på konsert. Utan de strövade runt utanför och lyssnade på musiken och minglade runt.
Till och med på andra sidan Nissan hade folk slagit sig ned, med mat och fika för att lyssna och umgås.
Själva startade vi grillen och orsakade en gudabenådad doft från grillen, vilket resulterade i att människor kom fram och ville köpa mat och dryck utav oss. En man trodde seriöst att det var någon form av servering men vi fick förtydliga att -nej, det är en privat fest. -Men det luktar så gott, kom svaret.
 
Hade vi nu haft verksamhet igång så kan vi lugnt påstå att det hade gett oss klirr i kassan. När vi satt och åt så räknade vi hur många som satte sin fot på vår entrématta vid landgången. Och hade vi fått en krona för varje fot så hade inbringat tusenlappar.
 
Plötsligt drog det in moln och vi undrade oroligt vart det skulle barka hän, de hade utlovat sol och blå himmel. Men molnen skingrade sig snart och när Gyllene Tider spelat klart så rev de av ett enormt fyrverkeri.
 
Från fören på skutan så såg man in på konsertområdet även om de gjort allt för att skärma av den. Här står vi och minglar och tittar på folkhavet. Intressant var att det gick vid detta läge inte att messa eller ringa, belastningen var så stor.
 
Våra vänner njöt av kvällen.
Uppe från däckstaket ser man över hela hamnplan.
 
Efter god middag och kaffe inne i matsalen till skenet från skeppslyktorna så bröt vi upp, då hade det passerat midnatt. Vi röjde snabbt undan och nattade båten. En sista bild innan vi lämnade planet ovan däck för att äntra kojen där nere.
-God natt båten, ses i morrn!
 
Och i morgon ska vi bygga.
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s