Livet på en pinne!

Livet ombord fortgår. Alltid med något kul i faggorna. Födelsedagar är aldrig fel. Då kan man få en kikare som man kan spana in saker med..snygga tjejer på andra sidan Nissan, eller hur Konstruktören??! 😉 Tjoppe fyller samma antal år som Helena, men med en viss fördröjning då. Hela 47 och vi kan konstatera att i augusti så har vi känt varandra i 40 hela år. Respektabelt. Konstruktören kom förbi med en kasse godsaker, goda ostar och korvar, lite fastare i modellen än Tjoppe brukar köpa. Det gäller någon fancy spansk salami som grabbarna diskuterar och värderar. Och äter förstås.
 
Kvällen gav lite grillat lamm och Amarone. Tjoppes förtjusning över detta druvtorkade vin är inte att ta miste på. -Vinernas vin, fa-an så gott!
Ett Amaronevin håller hög alkoholstyrka, något som syns väl i glaset då alkoholen bildar en tydlig ”gardin” utefter glasväggen. Ju tätare gardin – ju högre alkoholhalt. Fina toner av körsbär, lite åt russinhållet, choklad, vanilj och lite örter. Mmmm…
 
I present hade han som tidigare nämnt fått en kikare. När Helena kom hem efter jobbet så hängde Konstruktören och Tjoppe i baren och med kikaren i högsta hugg. De var på span. Kanske efter en fiskardotter åt Konstruktören. Kanske att en stjärnkikare hade fungerat bättre, för nu såg de bara en donna på 80+ med rullator. Stackars Konstruktören, men lite får han utstå i vårt umgänge. Rått men hjärtligt.
 
 
I övrigt så har veckan erbjudit följande. Vi blev hörsammade om att vi sökte en liten motor till lill-båten.
Vår Lots-vän kom förbi med en schysst liten motor av modell äldre, möjligtvis stenåldern. Men säkert helt fungerande och garanterat analog. Vilket vi gillar. Nu visade sig motorn kräva bränsle för att starta, tjurig sak.
Boys will be boys.
 
Medan en gammal motor lockade grabbarna så har det prunkat i krukan rejält. Helenas mamma sa alltid att hon hade gröna fingrar. Ja kanske, men tittar man på tomatplantan så kan det diskuteras. Men en viss frånvaro har varat från båten pga annat jobb. Men lobelian har utvecklats till norra Europas finaste ryamatta. Tät och fin som självaste julio Iglesias matta.
Det är en fröjd att vila ögonen på den blå färgen. Hoppas den håller länge än.
 
Inne har det också hänt en del. Diskmaskinen har fått liv. Och vi har börjat få ett liv efter nio månader utan fungerande kök. Fortfarande haltar det, men helt klart en milstolpe på vägen.
Nu kan vi diska. Om någon undrar över den något korta listen så är den som sagt kort. Vi saknar lister men vi hade en stump över så vi kunde räkna ut var elkabeln skulle sitta.
 
Nu är det lättare att hålla bänkarna fria från saker.
Så här ska ett kök se ut. Fläkt står på dagordningen. Bland annat bör tilläggas.
 
Ja just det, och så har vi kommit över en ball stol.
Om vi inte är helt felinformerade så har denna stol funnits på ett grekiskt fartyg. Donatorn är samme som vi fick motorn från. En god vän med stort hjärta och glimten i ögat. Vi ska fixa till stolen, den ska få stå på ett podium så den kommer upp en bit och så ska vi putsa och feja. Ett roligt projekt.
 
Som sagt – utan fläkt så blir det lätt osigt inne. Därför är grillen vår bäste vän.
 
Solnedgång över Nissan. Underbar kväll.
Solstolarna fram.
 
Livet på en pinne!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 reaktioner på ”Livet på en pinne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s