Bakåtblick

Här är vi, vår båt ligger i Nissan inte långt från slottsbron på denna sida av ån. En trevlig bild hittad från en offentlig sida inför Tallships-races i Halmstad 2011. Tänk att det redan gått två år sedan vi hade någon form av marinfestival här i staden.
Och vår båt har haft olika professioner genom dess liv, först som fisketrålare ute på Nordsjön. Därefter som passagerarfartyg där hon fraktade sommargäster mellan Torekov och Hallands Väderö.
Fotograf är Daniel Johansson. Vi hoppas kunna samarbeta med denne fotograf med lite bilder på väggarna ombord. Vi har en tanke att ha lite marina bilder, gärna i svartvitt vilket alltid är snyggt och effektfullt. På bilden ovan så är däcket fyllt med resenärer, båten var klassad och godkänd för att kunna få ta ombord närmare 150 personer. Känns smått otroligt. Några år inpå 2000-talet så togs hon ur drift och låg vid kaj tills vi köpte henne 2007 och påbörjade renoveringsarbetet.
Samma båt. Damen är 53 år gammal. De flesta fiskebåtar i trä går ett betydligt tråkigare öde till mötes. Systerbåten höggs upp i Falkenberg i våras, efter att ha svikits av sina ägare.
 
Många drömmare, men ett sådant här stort projekt kräver en hel del, där man måste ha en plan för finansieringen först och främst. Samt tid. Samt kunskap. Det är väl kanske därför de flesta projekt stannar av längs med vägen.
 
Alle man på däck!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 

2 reaktioner på ”Bakåtblick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s