Rörigt ombord!!

Efter ett dygn med klass-2 varning på vattennivån så kan vi konstatera att det var rätt så lugnt för vår del. Många förtöjningar där vi surrat för storm och med uppbyggd kajsida så sov vi gott medan ovädret drog över. Och när vi vaknade så hade isen knäckts på sina ställen. Tjoppe ville hjälpa våren lite på traven och fick bort ett LITET isflak. Närmare hundra meter långt isflak som legat intill kajen och hållit vår båt bom fast på aktersidan blev nu befriat och fick glida iväg i riktning mot Danmark. Och i händelse av nya vinterdopp så kommer man numera åt räddningsstegarna som sitter på sidorna av kajen.
 
-Hej då vintern, hejdå isen. Fast det är utlovat lite minusgrader om nätterna inom några dagar..men nu hoppas vi att inte isen får fäste något mer.
 
Glada i hågen har vi haft det rörigt värre ombord. Rostfria rör har kapats och skruvats och bordskivorna har måttats in. Oavsett om det nu är för sjögång eller fylla som man är rund under fötterna så finns det gott om stänger att hålla sig i.
Inte lätt att kolla om bordet är i våg när man bor på en våg.
En nöjd vinterbadare poserar.
De främre borden klara, nu ska här oljas och fernissas..
Här provsitter vi.
 
I sommar spelar Gyllene Tider i Halmstad på Marknadesplatsen. Denna plats är bara på andra sidan av Tullhuset som vi har som närmaste byggnad. Så lite gratiskonstert blir det säker för oss som förvisso inte kan se Gessle och Co men dock höra. Och då kan man ju sitta här i en av sittgrupperna eller så kan vi sitta uppe på soldäck. Vi kan gissa redan nu att det säkert dyker upp några vänner som saknar biljett men som gärna smuttar rosé med oss ombord till tonerna av ”flickorna på tv 2 – åh åh åh”. Låter som ett trevligt sommarinslag..bäst vi bygger vidare då så vi blir klara med båten någon gång. Heja heja!!
 
Rorsman och Båtsman!
 
Tjoppe och Helena
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s