Första doppet ett faktum!

Vi har ofta skojat om att en dag kommer någon av oss att ramla i Nissan. Och nu hände det. Ett rejält försök i att göra Helena till änka så bokstavligen dök Tjoppe i det iskalla vattnet mitt i isen med en lufttemperatur på minus 11 grader. Fruktansvärt skrämmande men såhär i efterhand så kan man ju skratta åt det.
 
Nog trodde man att fallet skulle ske när man ska på eller av båten. Men Tjoppe snubblar på kajen rätt så långt från kanten. Och han faller på näsan och glider mot kanten och försöker få stopp i diverse ting men det gick inte. Utan han gled ner fortfarande med huvudet först, ner i vattnet och genom isen.
 
Han kommer upp och inser att han inte kan nå stegen pga isen och avståndet. Utan en dränkbar länspump som vi har hängandes i aktern för att hålla vattnet öppet når han och där kan han hänga och skrika.
 
I närmare tio minuter medan orken börjar sina. En båtkompis hör honom på andra sidan Nissan och cyklar runt vilket är en bra bit och ett gäng killar uppmärksammar honom. Innan orken tog slut så fick de upp Tjoppe med hjälp av en räddningsstege på kajen.
 
Det blev även ett fullt pådrag av Räddningstjänst, brandkåren och ambulansen. Men nu fick de upp Tjoppe precís innan de dök upp och de kunde kontrollera att allt stod bra till med Tjoppe innan de vände åter. Helena var på jobbet när detta hände men åkte ner direkt när hon blev varskodd.
 
Nu försöker vi värma upp Tjoppe. Han fryser vansinnigt och han har slagit sig lite men inget farligt. Och rösten har spruckit en aning.
 
Tack Nicolas Hassbjer och tack ni unga killar som uppmärksammade Tjoppes skrik. Enligt räddningstjänsten så klarar en otränad man 10 minuter i det kalla vattnet och en vältränad man klarar 15 min. Enligt Nicolas så hade Tjoppe en rejäl röst för han skrek jäkla anåda så det hördes. Men som sagt, kylan i vattnet räknar ner tiden rätt så fort. Ni unga killar som plockade upp Tjoppe, hör av er så vi får tacka er.
 
Vi hör av oss via bloggen närmare, nu ska vi vårda varandra och försöka få Tjoppe varm. Länkar ett inlägg från Hallandsposten.
 
Tjoppes summering efteråt var följande;  -man ska inte vara i detta landet under vintern. Nä kanske är det så, det är inte i en helt ofarlig miljö vintetid.
 
Skepp och Hoj – Inte skoj!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 

2 reaktioner på ”Första doppet ett faktum!

  1. Hej Tjoppe . Ge faen i att bada i nissan denna tid på året eller ramla ner från hustak m. m.Din gamla fartza klarar inte att Du flänger runt som en cirkustgymnast utan att tänka dig för. Men för mig betyder Du allt, och skulle inte klara av om det händer dig något alvarligt, så ta det lugnt i fortsättningen.En stor varm kram Fartzan

    Gilla

  2. Hej Fartzan. Det här med vinterbad var inget man bad om, men det blev en simtur med tur. Livet är väldigt bräckligt och man vet aldrig när det tar slut. Så alla ni som läser detta, tänk på att livet ska vara en fest varje dag. Om än så liten. Men livet ska vara en fest. Jag lovar att ta det väldigt lugnt, pappa. Kram Tjoppe

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s