Bringa ordning ombord..

En liten tripp till Helenas barn och barnbarn på ostkusten har tillfälligt brutit av vårt byggande. På vägen hem drabbades vi av lappmögel – SNÖ. I höjd med Jönköping så började regndropparna te sig mer fasta i sin form och det höll i sig tills vi kommit halvvägs på Nissastigen. Närmare kusten så blir landskapet lägre, och med det en varmare temperatur och således större garanti att få nederbörd i form av regn och inte snö. Vi har önskat oss en regnig vinter..vilket betyder varmt och fuktigt för årstiden. Vi är nu tillbaka på vår brottsplats mellan skruv och hammare. En bra sak med att åka bort är att man längtar efter att komma hem till bygget igen. Och vi pratar nog aldrig så mycket om vårt projekt som då vi vänt det ryggen till.
 
Vi hann ju precis baxa in kyl och frys innan avresan norröver. Och väl tillbaka så fortsatte vi där, med att rikta upp dessa två ting och att bringa lite allmän ordning ombord. Sedan vi tog tag i köket eller byssan som det ju heter ombord, så har vi levt lite förmycket på en byggarbetsplats. Tallrikar och kastruller bredvid soffan i salongen när man ska fira helg med sprakande brasa och ett glas gott något, är inte mysigt och romantiskt. Nu fick vi en dag ihop att röja och rensa. En tur till tippen också och man blir renad i själen.
 
Här har vi riktat upp frysen och drar av skyddsplasten.
Tjoppe tittar närmare på eldragningen för köket..
Här blir det ett elskåp.
Sen satte vi igång kyl och frys. Vi visste ju inte garanterat att vår nya utrustning fungerade. Men det visade den sig göra. Och med detta gjort så kunde vi så småningom töma det gamla kylskåpet och flytta över mat i den nya kylen, och slänga ut gamla kylskåpet och bära in det som har med köket att göra in i byssan. Ännu så är en hel del provisoriskt inne i köket, men vi har fått det trivsamt och arbetsvänligt ombord.
Mot väggen där vi öppnat upp för att kunna få in kyl och frys har vi nu riggat upp litet pentry. Detta blir det sista av byssan att fixa till, väggen och diskavdelning.
Allt i våg, och i hörnet så ska det bli en rostfri bänk med diskho i. Allt ska byggas ihop snyggt så det blir som en enhet.
På andra sidan ska det bli en rostfri bänk med skåp och hyllor under, en nedsänkt spishäll ska också rymmas här. Nä det är inte stort ombord, och vi kommer att utnyttja varje vrå till att kunna bygga praktiskt för att stuva in allt som hör hemma i ett kök. Den lilla skiljeväggen delar av byssan en aning, på höger sida blir det handfat o dyl.
Och utanför byssan har vi kunnat rensa upp.Nu är det egentligen ingenting som hindrar oss att börja med baren.. (lite nördig är man ju som njuter av takets välvning på bilden..)
 
Förutom vår trevliga städ-småfix-rensar-dag så har vi fått leverans av div rostfritt.
Här ska byggas bordsben och bar med mera..
 
När vi summerade dagen strax före sänggång så var vi mycket nöjda. Känslan av att vi håller på att knyta säcken och få ihop vår gamla skraltiga skuta till en vacker, snygg och sjösäker båt känns påtaglig. Tid och Pengar..men det räcker inte, något annat behövs också..kanske envishet och kunskap också. Andra kanske inte hade gjort som vi, men vi har gjort det bästa vi kunnat utefter våra förutsättningar. Inte utan ansträngning.
 
Byssan Lull!
 
Tjoppe och Helena

En reaktion på ”Bringa ordning ombord..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s