Det bidde ett hål!

Vi har satt sågen i båten! Kändes lite lustigt att ha sönder något man nyss renoverat. Men denna vägen in för stora saker som ska ombord är helt klart den bästa.
 
En fantastisk höstsol fick vi till hjälp. Vi hade under veckan förberett vårt hål, faktiskt redan öppnat upp och reglat nytt. Så det hela blev lite som TV-kockar som helt plötsligt slänger fram en form ur ugnen som de haft klar hela tiden, medan de demostrerat tillagningen av rätten. Skivan satt nu med fyra skruv så det tog ungefär två minuter att öppna upp.
Det bidde ett hål!
Ett blivande burspråk månne, eller ett panoramafönster. Om inte annat blev det väldigt luftigt och ljust inne i byssan!
Därefter tog operation kyl och frys vid.
Vi fick kyl och frys levererade för någon vecka sedan och de har stått på kajen och väntat in denna dag.
Här har vi fått in frysen. Lite bökigt är det ju att få ombord saker, vårt stormskydd på kajen ska passeras, ett gap mellan kaj och båt på en halv meter och därefter relingen och sen in genom hålet. Och båten rör sig. Synd att tappa saker i Nissan, plånboken skulle bli grymt ledsen i så fall. Vi kasade lasten över ett par rejäla reglar.
Vi öppnade och inspekterade. Ingen kvarlämnat skatt tyvärr. Men rejält djup så här får vi plats med  en hel del trots att byssan är så liten.
 
Nu ska vi rikta upp kyl och frys, dra av skyddsplasten så de blir enkom rostfria och därefter ska vi måtta till övriga bänkar och beställa dessa. Spis, diskmaskin, diskho och ugn med mera kommer vartefter..
 
Och samtidigt som vi gjorde hål i väggen så tog vi upp hålet för golvbrunn och avlopp. Att bygga något med bara väggar tak och golv är en sak, men att få ihop det hela till en fungerande enhet med el, vatten och avlopp etc kräver en hel del. Men så har Tjoppe blivit skrynklig i huvudet med åren också.
 
Efter vårt kånkande så har vi satt igen hålet igen, men vi plastar inte förrän till våren, en del saker till ska in före dess.
 
MEN! VAD HÄNDE HÄR??!
Jo titta nu noga, det är liksom finn fem fel på bilden. Vi har tagit en tur till ikea. Inga snickarbyxor! Välklädda och sminkade (ja ni skulle bara se Tjoppe som står bakom kameran)! Vi är civiliserade! Vi spenderar pengar på annat än skruv (men sanningen är den att vi var i ett barns ärende, det enda vi köpte till oss sjäva var en chipspåse och sen ville Tjoppe ha ett gäng korv med bröd vid utgången). Och ingen havsutsikt! Vi måste vara alla butikskedjors stora skräck, för vi handlar väldigt sällan något. Utom hos byggfirmorna förstås!
 
Arbetet ombord fortsätter..så det kommer snart ett nytt inlägg. Håll ut gott folk!
 
Rorsman äter korv!
 
Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s