Putsa Tuta!

 

Efter vårt konstaterande att det kommer upp vatten ur en por i plasten i köket, så tog vi tag i saken. Sågen i golvet och så tog vi först bort plastskiktet, därefter plywooden och så uppenbarade sig flytspacklet. Tjoppe funderade över upptäckten. Vilket bestod i att han inte upptäckte något fel. För säkerhetsskull så drog han ur skruvarna för att se om det kom upp vatten där. Inget vatten. Dock så var ytan lite lätt fuktig på betongen, den lades ju inte för allt för många veckor sedan och så fort vi brutit bort plywooden så torkade fukten ur. Nya funderingar, var kom då vattnet ifrån? Sen slog det honom..kondens såklart! Flytspacklet har inte härdat ut ännu, det finns fortfarande fukt kvar som sakterliga dundstar. Och det går ju bra med plywood på, processen kan fortsätta. Men så med ett plastskikt..nu skapades kondens och därför letade sig vatten upp genom en por i golvet. Så snopet, men ändå bra, för nu får ytan stå blottad under några veckor så spacklet får torka ut helt. Och vi blev ju glada som slapp bila upp laga rör. Detta arbete står sig som ringa helt plötsligt. Den väldigt arga Kapten Haddock hade nu blivit glad igen.

En glad och lättad Kapten Haddock! Och med detta konstaterande så behöver det ju inte bromsa byggtakten så mycket längre. Vi har fortsatt arbeta med väggarna i köket, på alla väggar utom den där vi ska sätta sågen i när vi ska bära in kyl och frys. Att sätta sågen i saker verkar ha blivit våran melodi.
Nu får ytan stå blottad en period innan vi lägger på nytt ytskikt. Under tiden har vi grundat väggarna en första omgång.
 
Glad Tjoppe i målartagen. Och samtidigt så stod Helena ute och putsade tutan.
Putsa Tuta, sakta sakta får vi upp lystern i detta gamla ting. Men vacker blir den ju om vi får fortsätta ett tag till.
 
Och så har det ju, om ingen märkt det, blivit mörkt om kvällarna. Vi saknar bra belysning så man ser när man ska hoppa ombord och i land. Våra gamla lyktor som vi haft i förvar, som ju har suttit på båten troligtvis sedan begynnelsen plockades fram. Nu ska dessa putsas också och göras om en aning så ska vi nog få ljus ombord.
Vi behöver sju stycken lyktor och när vi gick ner i maskinrummet och inventerade vårt lager så fann vi – 7 stycken. Ibland har vi turen med oss också. Några av dem har vi putsat på tidigare, några återstår.
 
Ja detta var dagens rapport..lite snörpligt det där med golvet. Men va fasen, man kan ju alltid se på händelsen som lärorik och intressant. Finns det egentligen något som heter bakslag, eller beror det bara på vilket synesätt man har? Eller som någon klok någon gång ska ha sagt; -det kan ju inte gå mer än åt Helvete, och det är ju inte hela världen! (Om det inte bara regnar, hälsar Tjoppe).
 
Häpp!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 

2 reaktioner på ”Putsa Tuta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s