Explosioner i hamnen..

Ja ha..nu är klockan halv tre på natten mot lördag den 22 september. Vi ligger här vakna och kollar in kommunens hemsida för senaste samhällsviktiga information. Hamnområdet är avspärrat pga av att en kraftig brand brutit ut i hamnen hos ett företag. Vindriktningen ligger mot oss och röken är giftig. De har evakuerat lägenheterna mitt emot oss för det råder stor risk för en kraftig explosion. De räknar med att splitter kan flyga 1000 meter och att tryckvågen kan spräcka fönster på längre avstånd. Helena frågade Tjoppe -Har vi byggt båten explosionssäker?? Ja tämligen säker är den nog, glaskassetterna på båten är ju gjorda för att kunna klara kraftig sjögång. Men kommer en stor tryckvåg och man kommer upp på morgonen och gnuggar sina nyvakna ögon och inte ser till sin styrhytt – ja då blir man nog förvånad. Vi vet att vi ligger inom evakueringsområdet, men vi tror att vi bor betydligt säkrare här än i de lägenheter man har valt att tömma på människor. Vi håller oss uppdaterade hela tiden. Vi har hört lite mindre explosioner och det luktar brandrök i området. Ja detta är ju ett intressant bekymmer..vi följer utvecklingen. Och så tänker vi lite extra på alla som arbetar inom brandkår och samhällsskydd i övrigt som gör allt för oss medborgare. Inom vårt område där vi befinner oss så uppmanas vi hålla oss i från fönster. PANG!! Nu kom en enorm smäll. Shit, vi håller er underrättade. Nu måste vi upp och snegla och ta reda på om vi ska vara kvar på vår skuta.
 
 
 
Dunder och Granater!
 
Tjoppe och Helena
 
Tillägg:klockan är 03:15 och ingen mer explosion. Vi försöker sova lite, men det känns som läget är lugnare nu. Skepp och Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s