Byssan nästa!

Vi har börjat rensa ur köket..eller byssan som det heter på fartyg. Vi är på gång att börja sätta brandsäkra innerväggar. Byssan ska ju bli restaurangklassad och vi har nyligen varit till kommunens miljö och hälsoskyddskontor för ett möte. Vi vill ju gärna inte snubbla på målsnöret med att vi missat något viktigt som kanske är svårt att åtgärda i efterhand. Nu ryker det mesta av porslinet och vi får hålla tillgodo med minimaliskt utrustat kök. Men vi har ju vår grill på kajen som stöd. Häromkvällen grillade vi, i regn och närmare kulingstyrka på vinden. Konstruktören kom förbi och skakade på huvudet -vet ni inte att sommaren är över?! Svaret kom blixtsnabbt från Tjoppe -Alltid grillväder, Bäste Konstruktör! Och säga vad man vill om kuling, grillglöden blir perfekt. Hela kolbädden blir som en orange lykta.
 
Däcket är nu färdigfernissat och i väntan på våra möbler som ska snickras så har vi skapat en liten verkstadshörna.
 
Det ska bli spännande att se hur möblemanget växer fram och ändrar utseendet ovan däck.
 
Förutom detta så har vi varit till Helenas pappa och hjälpt till med deras flytt. När det nu blev en mindre bostad så fick inte allt plats på nya stället. Helena blev rörd av den gåvan hon fick. Ett fint minne från sin pappa och vilket passande ting till båten. Den ska få en hedersplats någonstans..vi funderar var den kan göra sig bäst.
 
En marin tavla med knopar. Vi tror nog att den kommer att hänga någonstans ovan däck, i matsalen kanske. Helena tackar härmed sin pappa och hälsar att tavlan kommer att vårdas ömt.
 
I övrigt råder ungefär samma läge som innan..lite för lite tid och för mycket att göra. Men egentligen har ju alla lika mycket tid att förfoga över..24 timmar varesig mer eller mindre!
 
Byssan Lull!
 
Tjoppe och Helena
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s