Nog lyser det rött alltid..

Ja dagarna går här på skutan..en kväll satte vi oss med datorn och tittade tillbaka på bloggen över vår byggarhistoria. Blev nästan trötta av att se allt vi gjort. Tiden har dock varit rolig, för vi tycker om det vi gör och stunderna som varit tunga ha varit få och korta. När vi är helt klara ska vi försöka summera arbetet. Vår kompis Konstruktören kom med en rätt så rolig idé som vi nu ruvar på. Inne i däcksbyggnade skulle man kunna dra en tidslinje längs med väggarna. Och i början så startar man med en liten bild på hur båten såg ut då vi köpte den och ange tidpunkten. Och med jämna mellanrum så dyker ny tidpunkt med en ny bild upp längs med linjen som anger någon ny händelse kring bygget. Och så fortskrider man fram till dagen då vi anser oss vara klara med bygget. Man skulle även kunna börja med år 1960 med att båten byggdes till fisketrålare i Danmark och därefter ange 1990 då båten köptes in till Sverige och gjordes om till passagerartrafik. Bilder har vi ju gott om, närmare 6000 bilder är tagna på snart fem år.
 
Detta har hänt under veckan. Tjoppe har fernissat skylighten. Väder och vind tär på den, och underhållet är därför viktigt om vi vill fortsätta ha den fin. Uppe i Lysekil kommer det att tillverkas ett skydd som vi kan trä över skylighten under vintern. Vår konsult Felix och hans Lotta är experter på kapell, så bättre kan vi inte hitta någon annanstans.
Fernissaburken förflyttades därefter..
 
 
Vårt fernissade däck har fått ett gäng strykningar nu, och det blänker klart och glänser fint. Vi har två  hål i däcket där prismor tidigare suttit. De har varit till för ljusinsläpp ner till lastrummet. Nu har vi innertak på undersidan men vi har valt att ha hålen och prismorna kvar. Tanken är att vi ska ha belysning i dessa. På babordssida ska vi ha röd belysning och på styrbord blir det grön. Tjoppe köpte ett par färgade ledlampor och kollade in ljusstyrkan..
 
Nog blir det rött alltid. Vi tycker om att ha lite hyss för oss, att göra det där lilla extra. Som vinkällaren som vi går på, eller golvet med alla stenar i duschen. Och om alla bara visste vilka sjuka idéer vi haft men som vi förkastat. Alla har inte riktigt varit genomförbara eller ens kloka. Oftast glider samtalet och idéerna iväg till att bli sjuka och extrema på ett eller annat sätt, med gapskratt som följd. Men som Helena vist säger; -FFF, Fika Föder Framgång. Det är många idéer som kommit till över en fikapaus och det är därför man inte ska förakta den lilla kaffestunden.
 
Så därför avslutar vi detta inlägg med att hälsa att nu är det dags för en fika ombord, så ska vi se vad den har att erbjuda..en världsfred, Nordkoreakonflikten, Greklands ekonomi..eller kanske mer troligt, något som har med båtbygget att göra!
 
Skepp och Skoj!
 
Tjoppe och Helena
 
Oj vi glömde en sak..
 
En liten men ack så praktisk detalj har kommit till också..
 
En hake så vi kan ställa upp maskinrumsdörren.
 
Den kom inte till över en fika dock!
 
Skepp och Ploj!
 
Tjoppe och Helena
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s