En till synes grå dag, men hyggligt varmt.

Dropplet ute har fortsatt. Nere på kajen har det blivit skridskobana, en finpolerad yta, blankis och lite vatten på ytan så man inte bara slår sig när man ramlar, utan även blir blöt. Folk hade ändå gett sig ut, för det var nog lite vårkänning i luften. Och vi var inte längre ensamma på kajen.

En ung kille hade kört fast på kajen när han skulle sladda runt med sin bil, de flesta tycker halkan är otäck, andra blir glada och börjar sladda. Kajen är ju stor och öppen så man har bara ett par lycktstolpar att se upp för. Vi fick komma och undsätta honom. Han verkade ha blivit nöjd med lekandet för han gav sig av så fort han kom loss. Så brukar det kunna vara, det är bara kul tills det händer något.

Vi började för övrigt arbetsdagen med att putta bort stora isflak. De kommer flytande utmed Nissan och det är stora bjässar som verka släppa högt uppe i vattendraget. För den ovetande så kan vi berätta att Nissan är en av Sveriges största åar med sina 186 km.

Tjoppe på is-jakt.

En till synes grå dag, men hyggligt varmt med 3-4 plusgrader.

Resterna från mormors snögubbe Snöis. Stackarn, han har smält bort!

Nere i båten var det varmt, närmare 20 grader. Det är gott med golvvärmen.

Fronten på klacken har vi nu skruvat dit och grundmålat. Den ska få samma vaniljvarma ton som väggarna och sen ska den kläs med eklist. De resterande lamporna ska inhandlas i veckan.

Sängstommen i lilla hytten fick på sig grundfärg också.

Och sängstommen i fören fick sig första lagret lackfärg. Nu väntar vi på skåpen till hytterna som ett finsnickeri hjälper oss med. Spännande!

Det var för övrigt en ganska kort dag vid båten, vi njöt mest av att vara på skutan och förutom de små arbetena vi utförde så hade vi lite planeringssnack inför nästa steg. Vi börja bli rätt så klara i hytterna och salongen, ett par tre veckors arbete så kan vi gå över på att bygga badrummet.

Vi åkte hem i skaplig tid och fixade till en lätt bortglömd rätt, ugnspannkaka med fläsk och rårörda lingon. Drycken är given: MJÖLK i ett gott glas!

Varför gör man inte detta oftare frågade vi oss själva när vi inmundigade middagen.

Skepp och hoj!

Tjoppe och Helena

2 reaktioner på ”En till synes grå dag, men hyggligt varmt.

  1. Ja det var fyndigt, Töis heter han ju nu såklart. Han hälsar från sin låga något blöta position. Tack för berömet och tålamodet från barnaskaran att mamma viker så mycket tid för en gammal fiskebåt. Jag längtar efter er och kommer och hälsar på i vår. Du är himla flitig själv, universitetsstudier och småbarn på samma gång. Gissar att det känns skönt att C-uppsatsen är klar. Tjoppe hälsar. Puss tillbaka.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s