Snack kring vattenkopplingarna…

Vi hade en fin kväll när vi åkte ner till båten efter att ha ätit middag hemma. På dagordningen stod maskinrummet. I det facket där batterierna ska rymmas reglade vi taket, isolerade och satte upp takskiva.

Vi använder oss av brandsäker isolering och takskivor i maskinrummet. Här håller vi på att rita ut skivans mått.

Skivan är otroligt tung, så vi har delat upp den på två bitar för att lättare kunna hantera den.

Vi har behövt att flytta på hydraulslangarna i maskinrummet för att ge plats åt nya väggar, tak och durk på sidorna. Här har vi ett eget patent på en genomföring till akterskottet, där hydraulslangarna kommer att skruvas på. Slangarna går på så sätt att dela upp i kortare längder, kan vara bra om man behöver renovera eller inspektera att inte ha hela hydraulsystemet i en enda lång slang.

Och innan vi packade ihop och åkte hem så tog vi lite möte och snack kring vattenkopplingarna och hur vi ska leda rören mellan pannan och in i salongen och det tilltänkta badrummet. Om en båt bara ska bestå av skrovsidor, durk och tak så vore det ingen konst att renovera om ett fartyg. Men med fungerande vatten, avlopp och el så får man lägga pannan i veck och tänka till. Vi fick en sinnrik idé och åkte därefter glada hem och drack en kopp stärkande te innan vi kröp ner i bingen för lite sömn.

Nu har vi kommit in i juni månad, underbart!!! Vi hoppas på många fina byggkvällar.

Skepp och hoj!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s