Sjörövarfest på båten

Nu var det ett tag sedan vi fick till ett inlägg. Men vi har inte legat på latsidan, tvärtom. Vi har under veckan förberett och riggat upp för en sjörövarfest på båten. En mycket lyckad tillställning.

Sexton glada pirater lekte loss och umgicks och firade en glatt överraskad 20-åring. I övrigt har vi ägnat veckan åt att städa upp och snygga till några av redan befintliga attiralier. Vår Janne Giraffer behövde få sig en tiomilaservice.

Janne plockades ner från taket, han stackarn hade tappat en massa färg. Vi slipade ner honom och gav honom en omgång grundfärg och därefter en grå botten. På det så blev det en röd kulör. Och då vi hade en tjugoåring att fira så fick han några ballonger i hornen när han var tillbaka på taket igen.

En snygg och nyrenoverad Janne Giraffer håller kik från båttaket.

Förutom Jannes nya look så kom åter vår skylt på dörren upp. Den som talar om vart vi är.

Klart man ska ha kul på jobbet. Skylten är nu åter på dörren och avslöjar vårt tillstånd eller vår destination.

Sen hade vi ju skylten till elstolpen, som vi plockade ner när vi gick upp på varv förra sommaren. Den hann vi inte klart med, men den är på gång. Ny och uppdaterad text blir det dock.

I övrigt så har koncentrationen legat på maskinrummet. Vi har beställt och fått levererat en rostfri genomföring till vår värmepanna. Där ska vi leda ut avgaserna, och genomföringen är mantlad för att klara av värmen från pannan.

Genomföringen ska sitta från pannan i maskinrummet ut genom skrovet. Vi hoppade på flotten och borrade ett hål lagom stort och skruvade dit genomföringen. Bättre än väntat blev resultatet. Kan vi utvärdera sommarens plastning efter att nu ha provborrat i skrovet så är svaret att denna båt är otroligt stark i sin plastskrud. En tjock och hård yta skyddar det friska träet på utsidan. Vi tog oss nog en halvtimme att arbeta oss igenom skrovet.

Hålet från insidan av skrovet. Nu väntar att koppla avgasröret till hålet.

Tjoppe fixar takreglar i skottet för panna och tvättmaskin.

Innan midsommar vill vi vara klara med pannan då vi kommer att gå över på ventilation och brädgång. 

I helgen har vi hunnit visa upp båten för många vänner, kul. Vi bröt upp tidigt på söndagkvällen och åkte hem och pustade ut. En hektisk men rolig vecka har vi haft. Nu hoppas vi på lite lugnare lunk.

Hela havet stormar!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s