Nya planer och drömmar

I veckan har vi ägnat en del av tiden åt företagsplanering. Vi har kommit till det läget att det är dags för företaget att växa ett pinnhål. Företaget har flera ägg i korgen, dvs inte bara båten som till faktum idagsläget bara står för kostnader. Utan vi erbjuder som de flesta företag någon form av tjänster, för vår del handlar det om arbeten inom det marina/motortekniska segmentet i form av underhåll och reparationer tillika kurser och utbildningar.

När vi tog båten till varvet så var vi tvungna att ta ner vår elstolpe och tillika skylt. Den gamla texten känns inte aktuell så vi har gjort ett utkast till en ny. Även nya visitkort är beställda, denna gång med företagsloggan på.

Vi har ändå varit en del på båten. När vi hoppade in senast så kändes det så skönt att mötas av en någorlunda städad båt.

Nu är det snart maj månad så nu har vi lagt upp planen för närmaste veckorna. Sommarvärmen dröjer så plastning tar vi först senare. Utan vi kommer att göra klart i maskinrummet först.

Bredvid tankarna så ska vi ordna till för panna, vatten och avloppstankar med mera. Det ska dras vvs för dessa samt för golvvärmen i salongen och framme i skansen. Vi satt länge och pratade och diskuterade och inte minst inspekterade. Det är slående hur väl båten mår i sitt skrov, spanten är perfekta trots sina 50 år på nacken.

När planeringsmötet var över så åkte vi hem där en god hallon och blåbärspaj väntade.

Vi somnade kanske lite i senaste laget, då ny arbetsdag väntade. Helena vaknade mitt i natten av en dröm. Hon drömde att vi var ute och åkte med vår skuta, fast i drömmen så fanns inte överbyggnaden och miljön liknade den på ostkusten med skärgård. Vi stannade till vid en ö där det stod ett hus. Huset tillhörde Gösta Linderholm och han hade en gammal stege på väggen som vätte ner mot vattnet. Och vi (gud förbarme) smög i land och stal hans stege. Stackars Gösta! Ja vad får man allt ifrån. Helena berättade om drömmen för Tjoppe och vi skrattade gott!

Det här om något är väl drömmarnas kaj!!!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s