Sista helgen under däck

Nu har vi haft sista arbetshelgen nere under däck. En vägg bakom trappan och ett elskåp fick se dagens ljus.

Ett underbart vårväder hade infunnit sig så vi valde att inte göra så mycket mer utan att ägna oss åt städning och planering. Vi plockade rent på däck och sopade. Skönt att få ytor.

 Därefter åkte vi iväg på några ärenden, bland annat inhandlades det en ny grill. Två stycken tog Sjöberg förra året. En som blåste ner i plurret uppe i Falkenberg och så den andra som åkte i vattnet av misstag när Tjoppe skulle vända upp och ner och hälla ut sista kolresterna. Snopet stod han med ena benet till grillen i handen när han såg resten av konstruktionen fara i Nissan. Och snabbt slängde i ett ankare för att dragga upp det – och fick napp – på en cykel istället!!

Tillbaka så startade vi grillen och slängde på ett par köttbitar vi haft i marinad i två dygn. I dofterna av grillen så kom en bil förbi med tre ungdomar, vevade ner rutan och ropade glatt! -Fan va mysigt det ser ut och det luktar gott, får vi vara med?? Helena som stod uppe på kajen var snabb i repliken – Ledsen grabbar, man måste ringa och boka först. -Ok, blev svaret och så åkte de glatt iväg längs med kajen.

Voilà!

En rejäl byggar-bit med sallad och en grillad tomat. När vi satt och avnjöt lunchen så kom lite bekanta förbi så vi satt länge och åt och snackade i solen. Och i det fina vädret hade fler och fler letat sig ut och ner till vår båt så vi räknade ut senare på kvällen att vi hade haft besök av 12 vänner och haft båtvisning för hälften av dessa. Riktigt roligt var det att många tyckte det blir fint nere under däck. Att man nu ser vad som ska bli och att det blir en mycket trevlig båt när vi väl kommit så långt.

Som Tjoppe nu är skapt så vill han alltid påbörja lite grann på nästa moment innan man går hem för dagen. Nu med sista helgen avklarad och inför den första maj så byter vi arbetsuppgifter. Nytt på dagordningen blir att snickra till bredgången och plasta den, fixa nere i maskinrummet för pannan samt stegen ner till maskinrummet, och göra klart på lilla toaletten i styrhytten. Och ventilationen är inte att förglömma, den ligger nog först på dagordningen.

När vi ska snickra och plasta bredgången behöver vi ha något att stå på. Tjoppe konstruerade en byggställning vi kan hänga på utsidan av båten..

Här testar han den, och varken ställningen eller Tjoppe hamnade i vattnet. Några saker ska till så är den klar att användas. Här kan vi stå och jobba i sommar.

Mycket sent blev det innan vi var hemma, det hade mörknat redan och middagen serverades vid 22. Inget nytt i vårt hem. Mätta och nöjda kröp vi i säng och somnade bums. Innan John Blund kom så konstaterade vi att vi varit flitiga i vinter, i snö och rusk och mörker, och byggt och kämpat. Nu får vi flytta upp och ut och njuta av ett halvår då havet är som vackrast och temperaturen härligt angenämnt. Medalj till oss!!!

Kasta loss!!!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s