Städ och röj

En underbart solig dag har vi haft och då passade vi på att åka till tippen med diverse skräp och sen inhandlade vi mer virke.

Vi är nog rätt så flitiga på att slänga sådant som vi inte behöver. Människan är av naturen en samlare och de allra flesta är nog rätt så rädda att göra sig av med saker man inte använder. De kan vara bra att ha tänker man, eller att det ligger ett värde i saker. Själva sorterar vi ofta i tre högar; spara, sälja eller slänga. Nu har vi en verkstad som tar lite plats men privat så är vårt förråd endast på två kvadrat. Det går om man vill.

Men visst handlar vi också, just inget till hemmet eller till oss själva. Utan så gott som uteslutande till båten och byggandet. Men visst kan man ändå piffa till det. Nya arbetshandskar till Helena blev med blommor på.

Det tar tid att rensa och röja och när vi kom hem så åt vi skaldjur. Även frysen hade rensats och där hade vi hittat havskräftor som vi trodde var uppätna. Det var dessa vi hade kokat själva i vintras och de var fantastiskt goda. Till detta serverades färskt bröd och aioli. Kanske blev det ett litet glas chablis också. Mmm…

Glittrande hav!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s