Skratt bakom säcken

Vi anar ett svagt angenämnt beroende. Först halv nio på kvällen är det helt svart ute, fåglarna kvittrar och det börjar anas en vårvärme. Vi kunde trots arbete på dagen inte hålla oss ifrån båten när kvällen kom. Och medan det fortfarande var ljust så klev vi ombord för att åtminstone bara göra lite.

Helena tog sig an trappstegen som hon skruvade på plats.

Tjoppe gav sig på väggen mot maskinrummet och började regla upp detta.

Och när Helena låg och skruvade så hoppade Tjoppe upp och ner mellan våningsplanen för att såga till reglarna i rätt storlek. Vid ett tillfälle så passade Helena på att gömma sig när Tjoppe var uppe. Nu finns det inte så mycket att gömma sig bakom vilket i sig är en utmaning. Bakom en sopsäck som vi börjat fylla så tog hon plats och låg där blixt stilla. Tjoppe kom ner för stegen och började titta och undra hur Helena på två sekunder försvunnit. Hade hon tagit sig upp så skulle de ha möts på däck. Han tittade och undrade och tillslut så började den svarta sopsäcken i hörnet att skratta. Det blev ett gemensamt asflabb och sen så fortsatte muntert vårt skruvande.

När trappan var monterad så knatade vi upp och ner i den ett tiotal gånger för att se att det fungerar bra och för att räkna ut var och hur vi behöver räcken. Nu finns det medföljande räcken, men de passar inte optimalt på båten så vi gör nog om räckena till något mer marint. Vi har någorlunda lagt upp planen och därefter klev vi ut i den tidiga vårkvällen. Vädrade och konstaterade att i morgon blir det nog en kalasdag, man kunde ana att värmen är på väg.

Väl hemma så var klockan nästan nio på kvällen, kändes lite sent att börja med den blomkål-och broccoligratäng som var planerad, grönsakerna var inte ens förberedda. Så vi hackade lite champinjoner och gjorde en god stuvning på dessa. Stuvningen och ost på toppen på formbröd och skjuts in i ugnen och voila så hade vi oss ett par fantastiskt goda varma mackor.

Sea you!!!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s